Yalçın Bayer yazdı: Levent Kırca'nın cenazesi istediği gibi kaldırıldı

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Levent Kırca'nın cenaze törenini köşesine taşıdı.

Bayer, Kırca'nın cenazesinin istediği gibi kaldırıldığını belirtti.

Bayer'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Levent Kırca'nın cenazesi istediği gibi kaldırıldı; Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi dışında siyasetçilerden pek kimse yoktu. İstediği 'Halk' vardı açıkçası... Kırca ile birlikte çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Özdemir İlter'in cenazesi de kaldırıldı.

Şarköy'de iki yıl önceki sözlerindeki, vasiyetinde söyledikleri gibi... 2012 Ağustos ayında Levent Oto Sanayi Sitesi'ndeki bürosuna giderek kendisini Şarköy'e davet ettiklerini söyleyen Şarköy'ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yakup Önal'ın çektiği görüntüde Levent Kırca bakın ne demiş o zaman:

"... Gelmez demeyin, gelirler bunlar, arsızdır gelirler. Çünkü gelecekler, vatandaşlar yuhalayacaklar, yuhalayan vatandaş fişlenecek, hadi cenaze töreninden içeri. Cenazede tören yapmak yasaklanacak, millet cenazesini el altından kaldırmak zorunda kalacak. Böyle bir şeye bir mevta olarak alet olmak istemiyorum. Ben cenazemde bir halkımı isterim, bir Allah'tan rahmet, gerisini s..tir et."

Levent Kırca'nın cenazesine 'rekor' katılım oldu denilebilir. Görüldüğü kadarıyla cenazeye katılan tek işadamı olduğu söylenen işadamı Yılmaz Ulusoy, "Ben Samsun'da Oda Tiyatrosu başkanıydım; Levent Kırca da genç ve başarılı bir oyuncuydu" dedi. Beraberinde halk müziği sanatçısı Ümit Tokcan da Samsun'dan hemşerisi idi Kırca'nın... Az sonra yanlarına gelen Ressam Sali "Ölürken de büyük adamlığını gösterdi sevgili dostum" dedi.

Mustafa Balbay, Levent Kırca'yı yazdı Gündem Erdoğan, Ankara saldırısının olduğu patlama yerinde Gündem Ankara İl Emniyet Müdürü görevden alındı Gündem Vatan Partisi Adana ve Düzce'de adaylarını basına tanıttı, Denizli'de de pazar esnafı ziyaret edildi Gündem