Kritik madde komisyondan geçti

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri süren yeni istihdam paketinin 43 maddesinden ilk 30'u kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında 25 yaş altı ve 50 yaş üzeri çalışanlar için kıdem tazminatını ortadan kaldıran belirli süreli sözleşmeyi içeren düzenleme de yer aldı. Milyonlarca kişinin beklediği vergi yapılandırmasını getiren kanun teklifi de Meclis'e sunuldu.

Abone ol

Meclis'te yeni istihdam paketi görüşmeleri başladı. 30 maddesi kabul edilen pakette sendikaların karşı çıktığı esnek çalışma modeli de yer aldı.

Ak Parti'nin hazırladığı yeni istihdam paketi görüşmeleri 22 Ekim’de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı.

43 maddeden oluşan teklifin kabul edilen ilk 30 maddesi arasında sendikaların tepki gösterdiği belirli süreli iş sözleşmesi var. Genel Kurul’da da kabul görmesi halinde 25 yaş altı ve 50 yaş üzeri çalışanlar artık belirli süreli sözleşmeyle çalıştırılabilecek. Böylece işçi kıdem ve ihbar tazminatlarından mahrum bırakılacak.

Kaçak işçi çalıştıran işverenlere af getirilmesini hedefleyen madde de kabul edildi. Kabul edilen bir başka maddeyle Cumhurbaşkanı kararıyla kısa çalışma ödeneği 2021 Haziran ayına, kısmi çalışmadan tam zamanlıya dönen işverenlere prim desteği de 2023 yılına kadar uzayabilecek.

Öte yandan Ak Parti vergi, SGK, KYK, trafik ceza borçlarının yapılandırılması için Meclis’e yeni bir kanun teklifi sundu.

ulusal.com.tr

Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin 7 şüpheli hakkında iddianame Gündem Enis Berberoğlu hakkında yeni karar Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye S-400 yanıtı Gündem Ermeni Patriği Maşalyan'dan emperyalizm vurgusu Gündem