AB ülkelerinden İdlib çağrısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesi 8 Avrupa Birliği ülkesinden "diplomatik çözüm" çağrısı geldi. Terör örgütlerine yönelik operasyonların "tehlike" getireceğini öne süren ülkeler, "kimyasal silah" iddialarını da yineledi.

Abone ol

İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İsveç, Belçika ve Polonya'dan İdlib çağrısı geldi.

Rusya ve Suriye'nin terör örgütlerine yönelik düzenlendiği operasyonlara tepki gösteren ülkeler, harekatın "tehlike" getireceğini öne sürdüler.

İsveç'in BM Daimi Temsilcisi Olof Skoog'un 8 ülke adına yaptığı açıklamada taraflar için "diplomatik çözüm" çağrısı yapıldı.

Skoog, İdlib'te Washington cephesinin dillendirdiği "kimyasal silah" iddiaları ile ilgili de konuştu. Suriye’de herhangi bir kimyasal silah kullanımının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türkiye ve BM'ye desteklerini açıkladıklarını söyleyen Skoog, Tahran'daki zirveye de seslendi, Rusya ve İran'a ateşkes'e uyma çağrtısı yaptı.

ulusal.com.tr

ABD Tarım Bakanlığına 3 bin kedi için dava Dünya Meksika'da toplu mezardan 166 kafatası çıktı Dünya Brezilya'da devlet başkanı adayına bıçaklı saldırı Dünya Uluslararası ilişkilerde kimin dans stili size en yakın? Dünya