CHP'nin teklifine MHP ve HDP'den destek

AKP'nin istifa eden 4 bakanı hakkındaki yolsuzluk fezlekeleri Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Görüşme öncesinde CHP'den bir hamle geldi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yolsuzluk fezlekeleriyle ilgili görüşmelerin Meclis TV’den canlı yayınlanması için Meclis Başkanlığı'na başvuruda bulundu. MHP ve HDP de, CHP'nin başvurusuna destek verdi.

Abone ol

AKP'nin istifa eden dört bakanı hakkındaki yolsuzluk fezlekeleri 5 Mayıs Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

CHP, Türkiye'yi ayağa kaldıran rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun görüşmeleri öncesinde dikkat çeken bir başvuruda bulundu.

CHP, görüşmelerin Meclis TV'den canlı yayınlanmasını talep etti. CHP bu amaçla Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e başvurdu.

Başvurunun nedeni, yolsuzluk fezlekelerinin görüşüleceği Genel Kurul'un Meclis TV'nin çalışma saatleri dışında kalması. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Kurul için çalışma günleri dışında bir tarih belirlendiğini ve Meclis TV'nin o gün yayın yapmasının engellendiğini belirtti.

Başvuruya, MHP ve HDP'den de destek geldi.

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri ise Meclis TV’nin görüşmeler esnasında yayın yapması gerektiğini ifade ederek CHP’ye destek verdi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP Milletvekili Hasip Kaplan da "Meclis Başkanı ve hükümete şunu ifade etmek istiyoruz; eğer halktan korkmuyorsanız Pazartesi günü Meclis TV'yi açın" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Meclis'te ilginç yasak! Gündem Antibiyotik alarmı! Gündem Muazzez İlmiye Çığ'ın acı günü Gündem Türkiye para karşılığında davalardan vazgeçecek Gündem