Beşar Esad'dan önemli açıklamalar

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad "Suriye topraklarının bir bütün olduğunu" yineledi. "Ülkenin geleceğine Suriyeliler karar verir. Topraklarımızın bütünlüğü tartışmaya açık değil" diyen Esad "Milletçe ağır bedeller ödedik ancak batı projesini çökertmeyi başardık. Terörle kazanamadıklarını siyasi yollarla alamayacaklar" dedi.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ülkesini bölmeye çalışanlara meydan okudu.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı Konferansının açılışında konuşan Esad "Batılı devletlerin Suriye ve halkını hedef alan planlarının çökertildiğini ancak bunun henüz zafer anlamına gelmediğini" belirtti.

Suriye halkına dayatılan bu savaşta ağır bedel ödediklerini söyleyen Esad, her şeye rağmen mücadeleye devam edeceklerini, topraklarının her karışını terörden kurtaracaklarını söyledi.

Suriye’nin baştan beri krizin çözümü için tüm girişimlere olumlu yaklaştığını kaydeden Beşar Esad "Batılı medyada iddia edildiği gibi Suriye’de gerçekten halk savaşı olsaydı durum bundan çok daha farklı ve vahim olurdu” dedi.

Esad'ın gündeminde Tayyip Erdoğan’da vardı. "O'na güvenmiyorum" diyen Esad, Suriye’nin toprak bütünlüğünün hiçbir şekilde tartışma konusu olamayacağının altını çizdi.

Önümüzdeki süreçte müttefiklerle işbirliği içinde terörle mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Esad, ulusal uzlaşma çabalarına da devam edeceklerini, dış ülkelerle ekonomi ve ticari fırsatların pekiştirileceğini de ifade etti.

Suriye ekonomisinin iyileşmeye başladığına dikkat çeken Esad "Bazı devletler terör örgütleri ile ilişkilerini kesmeden Suriye’de büyükelçiliklerini yeniden açamayacaklar, bu ülkelerle herhangi bir siyasi, askeri, güvenlik işbirliğinin olmayacağının da altını çizdi.

"Suriye'nin geleceği Suriyelileri ilgilendirir" diyen Esad, ülkenin toprak bütünlüğünün hiçbir şekilde tartışma konusu olamayacağı da vurguladı.

ulusal.com.tr

ABD'li komedyen Dick Gregory hayatını kaybetti Dünya Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi: Bağımsızlık referandumunu kesinlikle reddediyoruz Dünya Kayıp Amerikan savaş gemisi 72 yıl sonra bulundu Dünya İtalya'nın gündemine oturan iddia! Dünya