Alman milletvekilinden Alman Meclisi’ne tepki

Abone ol

İstanbul Büyükçekmece ve Almanya Gelsenkirchen “kardeş şehir“ kurucu başkanı, eski Gelsenkirchen Belediye Başkanı ve CDU Milletvekili Oliver Wittke, Alman Meclisi’ne “Ermeni soykırımı kararının hiçbir tarafa bir yararının olmayacağını ve geri çekilmesi gerektiğini” savunan bir önerge verdi. Wittke bunu Berlin’e giderek tasarının geri çekilmesi için çalışmalar yürüten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile görüştükten sonra yaptı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tasarının Meclis’ten geri çekilmesi için Berlin’de görüşmelerini sürdürüyor.

"BU İŞİN BİR FAYDASI YOK"

Başkan Dr. Akgün ile görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Başbakan Merkel’ın partisi CDU Milletvekili Wittke, eğer tasarı geri çekilmezse bir grup arkadaşıyla birlikte 2 Haziran’daki oylamaya katılmayacaklarını belirtti. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eski Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı da olan Wittke şunları söyledi:

“Bu işin ne Almanya’ya ne de Türkiye’ye bir faydası var. Soykırım kararının alınması iki ülke ilişkilerini olumsuz etkiler. Bu iş tarihçilerin işidir. Güncel siyasi meselelere alet edilmemeli. Önergede bunlara da değiniyorum.”

CDU Milletvekili Oliver Wittke, “Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin izlediği dış politika, Türkiye’de basın özgürlüğünün olmayışı, gazetecilerin hapsedilmesi, insan hak ve özgürlüklerinin ihlali elbette bizi de çok endişelendiriyor. Türkiye’nin adım adım Atatürk’ün kurduğu modern ve çağdaş bir cumhuriyet olmaktan uzaklaştırıldığını görüyoruz. Ancak Türkiye cumhuriyeti büyük bir ülkedir ve bu sorunların üstesinden gelir” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Hulusi Akar, Nusaybin'de Gündem Güvenlik ve istihbarat birimlerinin raporu: Hiç bu kadar sona yaklaşılmamıştı Gündem Kocaeli merkezli FETÖ operasyonu: 50 gözaltı Gündem Seri katil Atalay F.'nin Galatasaray yıllığına ulaşıldı Gündem