Bağdat'taki kanlı saldırıyı DEAŞ üstlendi

Irak'ınn başkenti Bağdat'ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Saldırı sonrası askeri ve güvenlik bürokrasisinde üst düzey isimler görevden alındı.

Abone ol

Irak'taki terör saldırısının arkasından DEAŞ çıktı. Terör örgütü, Başkent Bağdat'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği çifte intihar saldırısını üstlendi.

Bağdat, DEAŞ'ın 2017'de yenilgiye uğratılmasının ardından intihar saldırılarının hedefi olmamıştı. Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid Mihanna, ''Bu patlamayla DEAŞ hala var olduğu mesajını vermek istedi.'' dedi.

IRAK HÜKÜMETİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, saldırıyla ilgili güvenlik açığının soruşturulması talimatı verdi. Kazımi, ''Güvenlik ve istihbarat kurumlarında çok başlılığa ve dağılmaya izin vermeyiz. Terörle savaşımız bitmedi, bu uzun vadeli bir savaş.'' dedi.

Irak'ta Şii Lider Ayetullah Ali es-Sistani de saldırıyı kınayarak, güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Soruşturma talimatının ardından Bağdat'ın güvenliğinden sorumlu bazı üst düzey isimler görevden alındı. Görevden alınanlar arasında, Bağdat Operasyonlar Komutanı Kays Muhammedavi, İstihbarat ve güvenlik işlerinden sorumlu General Basim Velid, Polis Teşkilatı Başkanı Cafer Battat da bulunuyor.

Akdeniz'de 4.3 büyüklüğünde deprem oldu Gündem Tarihçi ve yazar Niyazi Birinci vefat etti Gündem Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz arasındaki dava görülmeye başlandı Gündem Anti-Emperyalist Dünya Gençliği: Amerikan rüyası sona erdi Gündem