Davutoğlu hakkında suç duyurusu

Cuma günü mesaisini Cuma namazına göre düzenleyen Başbakanlık genelgesi iptal istemiyle yargıya taşındı. Aralarında Birleşik Kamu İş’in de bulunduğu çok sayıda kitle örgütü, genelgenin Danıştay nezdinde iptal edilmesi ve yürütmesinin durdurulması için başvuruda bulundu.

Abone ol

Cuma günü mesaisini Cuma namazına göre düzenleyen Başbakanlık genelgesi federasyon, sendika, dernek ve vakıfları ayağa kaldırdı.

Çok sayıda kitle örgütü ve dernek, Anayasaya ve laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle Cuma namazı genelgesini imzalayan Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Genelgenin iptali istendi.

Grup, laiklik karşıtı eylemlerle mücadele için platform kurduklarını bildirdi ve platforma katılım çağrısı yaptı.

Aralarında Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Eğitim İş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür Vakfı, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı, Eğitimciler Derneği ve Disk Emekli Sen’in bulunduğu çok sayıda kitle örgütü, Cuma namazı genelgesine karşı Ankara Adliyesi’nin önünde toplandı.

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür Vakfı Başkanı Murtaza Demir grup adına yaptığı açıklamada, “genelgeyi laikliğe karşı bir saldırı olarak görmekteyiz” dedi.

Grup açıklamanın ardından genelgenin Danıştay nezdinde iptali ve yürütmesinin durdurulması için başvuruda bulundu.

Haber: Sabri Kara

ulusalkanal.com.tr

Muharrem İnce açıkladı! Aday olacak mı? Gündem Doğu Perinçek'ten Rauf Denktaş mesajı Gündem Davutoğlu saldırıyı yapan örgütü açıkladı Gündem Terör saldırısında ölenlerden 9'u Alman Gündem