Birlikte bu mücadeleyi kazanacağız!

Yatağan,Yeniköy ve Kemerköy enerji ve maden işçileri direnişlerine açlık greviyle devam ediyor.

Abone ol

Esnafından işçisine, eşlerden çocuklara herkes grev çadırında birleşti. Direnişin 85.gününde açlık grevine başlayan işçileri Yatağan haklı gece de yalnız bırakmadı.

Açlık grevinin ilk akşamında grevdeki işçiler ve desteğe gelenlerle görüştük. Mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini vurgulayan işçilerin kararlılığı ve inancı bir kez daha ortaya koydular.Grev çadırından vatanımızı sahip çıkalım, birlik olalım çağrısında bulundular.Sendika,parti,dernek ayrımı yapmadan vatan değerlerine birlik olup sahip çıkalım dediler.

İlk grubun içinde mücadeleyi birlikte yürüten iki kardeş sendika Tes İş ve Maden iş şube başkanları da yer aldı. İki başkanın ortak vurgusu ise birlik olup milli değerlerimize,geleceğimize sahip çıkmak oldu.

BİZ YATAĞAN’DAN SİZ ZONGULDAK’TAN ANKARA’DA BİRLEŞELİM!

Meden İş şube başkanı Süleyman Girgin “mücadeleye yönelik taleplerimizi Yatağan’dan tüm ülkeye haykıracağız.29 Aralık’ta Milas Mitingimizi gerçekleştireceğiz. Biz buradan Enerji ve maden işçileri olarak tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. 29 Aralık Türkiye’de özelleştirmeye yönelik mücadelenin tüm Türkiye’ye haykırıldığı bir miting olacak.Hükümetin gündemine de,ülkemizin gündemine de özelleştirmeyi yeniden koyacağız ve özelleştirmeyi tekrardan sorgulatacağız.Özelleştirmelerin adeta vatana ihanet olduğunu,türkiye’nin kalbine saplanan bir hançer olduğunu,cumhuriyet ekonomisine saplanan bir operasyon olduğunu,batı dayatması olduğunu Milas halkı ile birlikte tüm Türkiye’ye haykıracağız.” Dedi.

Girgin, açlık grevi çadırından Zonguldak direnişine seslendi “ gelin birlik olalım siz Zonguldak’tan biz Muğla’dan 24 Ocak’ta Ankara’da birleşelim dedi.

Maden iş şube başkanı girgin açlık grevi çadırından çağrıda bulundu “ özelleştirme ile ilgili zarfların açıldığı tarihte bunun bir vurgun,soygun olacağını ve Başbakan’ın da Marmaris’de yaptığımız görüşmede biz devlet olarak ekonomiden çekiliyoruz. Ancak 24 bunları iptal edersek yada ertelersek 24 Ocak’ta zarfların açıldığında belki bunu yapabiliriz demişti. Bizde bunun arkasında duracağız ve sonuna kadar da bu mücadeleyi devam ettireceğiz.

Biz buradan Zonguldak’daki tüm emek dostlarına Yatağan’dan selam gönderiyoruz.Zonguldak’daki mücadele ile Yatağan’daki mücadele mutlaka ortaklaştırılmalıdır.29 Aralık’ta Milas’taki büyük mitingimize Zonguldak’taki işçi kardeşlerimizi ve emek dostlarını mutlaka flemalarıylabekliyoruz.Ayrıca 24 Ocak’taki Ankara yürüyüşümüzde biz Yatağan’dan çıktığımızda onlarda Zonguldak’tan çıkmalı ve Ankara’da buluşmalıyız.Bu daveti de buradan yapıyorum.” Dedi.

Tes İş şube başkanı Fatih Erçelik “bizler enerji ve maden işçileri olarak burada aldığımız tüm kararları harfi harfine yaptık.Bizlerin hiçbir zaman söylediğimiz şeyler lafta değil icraatımızla yapıyoruz.Başbakanla görüşmemizde de buradaki eylemlerin sadece özelleştirmeyle ilgili olmadığını buraların halkla bütünleştiğini, eğer santraller özelleşirse buraların bir köy gibi kalacağını,insanların buraların cefasını çektiğini tam sefasını sürmesi gerektiği anda birilerine verilmesinin yanlış olduğunu ve onların da bu karardan vazgeçmesini istedik.Başbakanın bize verdiği cevap ise ‘ bu hükümet politikası ve hükümet ekonomiden KİT’ler den elini çekiyor.’ Ve biz orada şunu da söyledik biz anayasal haklarımızla mücadelemize devam ederiz.Hükümet bu konuda ne kadar kararlıysa enerji ve maden işçisi de o kadar kararlı.29 Aralık’ta yapacağımız mitinge tüm emek dostlarını artık bu işin DİSK’i,Hak İş’i ve diğer emek örgütlerini yok zaten parçalana parçalana bu hale geldik. Enerji ve maden işçileriyle birlikte Türkiye’de uyuyan denilen işçi sınıfını ve emek dostlarını yeniden harekete geçirip buradan hükümetin özelleştirme politikalarını tekrar sorgulatmak istiyoruz.Buralar vatanın bir parçasıdır o yüzden birlik olup özelleştirmeye karşı durmalıyız.Kararlıyız ve başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Dinçer Yıldız “ açlık greviyle sesimizi tüm Türkiye’ye duyurmayı amaçlıyoruz.kararlıyız sonuç alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Ölmek var dönmek yok.Hükümet bizi duysun,bize kulak versin,biz bu mücadelede kararlıyız.Emek güçleriyle günden güne güçleniyoruz,çoğalıyoruz.Yöre halkıyla da günden güne bütünleşiyoruz. Bizden korksunlar.

Sefa Uğur “bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz.Çünkü buralar devletin en çok kar eden yerleri.Buralar halkın malı,halkın malına sahip çıkmak için sonuna kadar eylemlerimize devam edeceğiz.Kararlıyız, inançlıyız. Sesimizi duysunlar ve bu özelleştirmeden vazgeçsinler.

Hikmet Turan “ artık yeter başbakan’dan bizleri de duymasını istiyoruz. Çünkü biz herşeyimizle, çoluğumuz,çocuğumuzlamücadele ediyoruz. 24 Ocak’ta Ankara’ya yürüyeceğiz.Bizi kimse durduramayacak.18 bin Yatağan nüfusu var biz en azından 13 binini Ankara’ya götüreceğimize söz veriyorum.

Hüseyin Karagöz “özelleştirme sürecine artık bir son verilsin.Özelleştirmeye karşı girişimler durduruluncaya kadar mücadelemiz sürecek.En kısa zamanda bu özelleştirme politikalarından vazgeçin.” Dedi.

Eyüp Turgut “Özelleştirme konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu ve neler yapabileceğimizi gösteriyoruz.Sonuna kadar eylemlerimiz sürecek.Gidebildiğimiz son noktaya kadar gidip hakkımızı alacağız.” Dedi

AÇLIK GREVİ ÇADIRI İLK GÜNDEN ZİYARETÇİLERLE DOLDU!

Açlık grevinin ilk gününde Açlık grevi çadırı gece de boş kalmadı. Esnafından işçisine, eşlerden çocuklara herkes grev çadırında birleşti.

Açlık grevine desteğe gelen esnaf Mesut Güner “ buradaki direniş sadece işçi arkadaşlarımızın direnişi değil.Aynı zamanda tüm Yatağan halkının tek vücut olduğu bir direniş. Biz burada işçisiyle, köylüsüyle,esnafıyla birlik olmuş durumdayız.Burayı birçok yerden ayıran en büyük özellikte budur.Santralin ekmeği hepimizin boğazından geçmiştir.Biz burada işçi arkadaşlarımızla birlik olurken hem onların haklarını savunuyoruz hem de kendi haklarımızı da savunuyoruz.Biz aynı gemideyiz ve aynı gemide mücadele ediyoruz.Bu mücadelenin başarılı olacağından hiç şüphemiz yok.buralar cumhuriyet kazanımları haklımızın alın teriyle emek emekoluşturulmuştur.Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla elde edilen yerler buralar.Buraların peşkeş çekilerek,çok ucuza verilmesine,satılmasına zaten karşıyız ama buraların stratejik önemi de var buraların kesinlikle satılmamasını istiyoruz.” Dedi.

Diş hekimi Gökhan Gözel “burada mücadele verenler sadece ekmek mücadelesi vermiyor aynı zamanda milli bir mücadele,vatan mücadelesi veriyorlar.Bu tesisler yılların birikimiyle oluşturulmuş tesislerdir.Ne yazık ki gelen hükümetler yapmak yerine olanı satmayı tercih ediyorlar.Çünkü sıcak para lazım.Buradaki tesisler satıldıktan sonra yerine yenisinin yapılması mümkün değildir. Ben Türk halkından şunu istiyorum buradaki mücadele milli bir mücadeledir aynı zamanda cumhuriyet kazanımlarının müdafaa edildiği bir mücadeledir.Bu mücadeleye herkesin destek olması gerekiyor.” Dedi.

Savaş Çelik 4 yaşında kızı ile Açlık grevine desteğe geldi. Çelik “burası bizim ekmeğimiz,vatanımız. Burada bir başlangıç olarak özelleştirmeler dursun diye 4 yaşındaki çocuğumla geldim.Tekel işçisiydim daha önce 2004 yılında özelleştirilince iki yıl işsiz kaldım.Sonra 4c li olarak adalet bakanlığında çalıştım 6 yıldır YEAŞ’daçalışıyorum.Yozgat’tan 2007’de buraya geldim.Devletin altın yumurtlayan tavuklarını artık kesmesinler.Bugün dünya enerji sektörünün tamamını kamulaştırdı biz özelleştirmeye gidiyoruz.Bizburdan görüp bunları takip ediyoruz devletin başındakiler takip etmiyor mu?Buradan hükümete sesleniyorum biraz başınızı kaldırın bakın. Batılılaşma diyor,batı ne yapıyor enerji sektöründe biz ne yapıyoruz.Amerika,Almanya enerjiyi kamulaştırdı enerji kesintisinden biz niye satıyoruz.”dedi.

Yatağan Belediye başkan yardımcısı Tarcan Oğuz “Yatağan dün 5 bin kişilik tarım kentiyken bugün 20 binlik bir sanayi kenti oldu.Sanayi kenti olmasının yanı sıra örgütlü işçi potansiyeline sahip oldu. Yatağan’ın örgütlü bir işçi kenti olması Yatağan halkına da yansıdı.Burada en büyük başarı Yatağan halkı ile işçileri birleştirdiler.Aynı zamanda demokratik kitle örgütleri de işçilerle beraber.Burada Türkiye’ye örnek olacak bir mücadele yürütülüyor.Bilsinler ki Yatağan halkı işçilerimizle birlikte hep birlikte buranın satılmasını engelleyeceğiz.” Dedi.

Behiye Yaraşçı

ulusalkanal.com.tr

Bir yılda 13 ay olmayınca Bakan Eroğlu bakın ne yaptı Gündem 750 bin öğretmen zorunlu rotasyona sessiz kalmayacak Gündem Devletin internet siteleri Tayyip’in reklam panosu gibi Gündem Balbay'ın tahliyesine bakın kim ne dedi Gündem