Konya Ovası'nı kurtarma planı

İklim Değişikliği nedeniyle, çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Konya Ovası için önlemler arttırıldı. Üç kurum tarafından hazırlanan tasarıya göre Konya Havzası’nda yaşanan toprak tuzlanması ve azalan yer altı sularına karşı önlem alınacak, bölgedeki çiftçilere yeni tarım yöntemleri anlatılacak.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Avrupa Birliği, çölleşmeye karşı bir araya geldi.

Hedef Türkiye’nin tahıl ambarı olan ve 2020’de tamamen çölleşeceği öngörülen Konya Ovası’ndaki kuraklığa karşı önlem almak.

Tasarı, Gıda ve Tarım Örgütü’nün “Bozkır Ekosistemlerinin İklim Değişikliğine Adaptasyonu için Tarımsal Uygulamalar“ isimli projesi kapsamında geliştirildi.

Tasarıda, sıcaklık artışı, toprakta artan tuzluluk oranı, taban suyunun azalması ve yanlış tarım uygulamaları yüzünden Konya Ovası’nda toprak hasarı oluştuğu belirtildi.

Tasarının hedefleri ise bölgenin toprak ve su kaynaklarını korumak, çiftçilere İklim Değişikliği nedeniyle yenilenen tarım yöntemlerini anlatmak.

Haber: Cem Bayan

ulusalkanal.com.tr

Mersin’de apartman dairesinde patlama: 1 ölü, 1 yaralı Yurt Sıcaklıklar yurt genelinde düştü, yer yer yağış ve fırtına görüldü Yurt Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köylüler zor günler geçiriyor! Yurt Amasyalı köylüler doğayı korumak için harekete geçti Yurt