IŞİD teröristlerine 10 kez ağırlaştırılmış müebbet

2014 yılında Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde bir polis ile bir astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren 3 IŞİD'li hakkında karar verildi. Sanıklar 9 kez ağırlaştırılmış müebbet ile toplamda 422 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Abone ol

Niğde'de 20 Mart 2014'te 2 güvenlik görevlisini şehit edip bir kamyon şoförünü öldüren ve 8 kişiyi yaralayan İŞID üyeleri Benyamin Xu, Çenderim Ramadani ile Muhammed Zakiri, ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 422 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4'ü tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Ankara Sincan Kapalı Cezaevi'nde bulunan IŞİD'liler SEGBİS sistemi ile katıldı.

Yargılamada Ramadani 5 , Xu 4 kez müebbet hapse mahkum edildi. Muhammed Zakiri'ye ise 1 kez ağırlaştırılmış hapis cezası verildi. 3 sanığa ayrıca toplam 422 yıl hapis cezası ile çeşitli suçlardan para cezaları da verildi. Terör örgütüne yardım ve yataklıkla suçlanan Fuad Mövsümöv ise 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'da saldırı düzenlemek için taksi ile Hatay'dan yolan çıkan teröristler, yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açmış, çatışmada yaralan IŞİD'liler tedavi için gittikleri sağlık ocağında yakalanmışlardı. Bu saldırı IŞİD'in Türkiye'deki ilk saldırısı olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Jandarma karakoluna saldırı: 1 şehit Gündem Gri listedeki PKK'lı sözde sorumlu öldürüldü Gündem Erdoğan'ın Putin'e muktubu sonrası Kremlin'den açıklama! Gündem Hakkari'de yol kesen teröristler kamyon şoförünü öldürdü Gündem