İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Ulusal Kanal’a konuştu

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, "Bağımsız bir Kürt devletine karşıyız" dedi. Ulusal Kanal'a konuşan Hakikatpur, Suriye, Irak ve Türkiye'nin toprak bütünlüğünü önemsediklerini belirtti. Hakikatpur, son dönemlerde İran güvenlik güçlerinin PKK'nın İran'daki kolu PJAK'a ağır darbe vurduğunu ifade etti.

Abone ol

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur Tahran'da Ulusal kanal’a özel açıklamalar yaptı.

İran siyasetinin önemli isimlerinden olan Hakikatpur, bölgede ayrı bir Kürt devleti kurulmasına karşı olduklarını belirtti.

Mansur Hakikatpur, terörizmin yayılmasını engellemek için ortak karargahlar kurulması gerektiğini vurguladı. Hakikatpur, İran güvenlik güçlerinin son dönemlerde yaptığı opersayonlarla PKK'nın İran kolu PJAK'a ağır darbe indirdiğini belirtti.

Bölgesel gelişmeler hakkında çarpıcı tespitler yapan İran'ın deneyimli siyasetçisi, bölgede yaşayan Kürtleri de uyardı, "ABD’nin kara gücü olurlarsa, emperyalizmin ve siyonizmin askeri olurlar" dedi.

Haber:

Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

ABD, PKK'yı ordulaştırıyor! Pentagon doğruladı Dünya Rusya'dan rahatsız olan Avrupa Birliği, teröristlere kalkan oldu Dünya Çin'den Suriye'ye destek açıklaması Dünya Suriye ordusundan teröristlere darbe üstüne darbe! Dünya