Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Şırnak'ta

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların yapıldığı Şırnak'a gitti. Akar, operasyonlara ilişkin brifing aldı, birlikleri denetledi ve şehit Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has için tümende düzenlenen törene katıldı. Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Akar ve kuvvet komutanlarının harekatı yerinde incelemek üzere Şırnak'a gittiğini belirtti

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Şırnak'ta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'a gitti.

Akar'a Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi ve 2. Ordu Komutanı Adem Huduti eşlik etti.

Helikopterle 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na inen Akar ve beraberindeki heyeti Şırnak Valisi Ali İhsan Su karşıladı.

Komuta kademesi, Şırnak'taki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has için tümende düzenlenen törene katıldıktan sonra karargaha geçti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlara ilişkin brifing aldı.

Brifingin ardından tümen komutanlığından ayrılan Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, birliklerde denetlemelerde bulundu.

Hulusi Akar'ın Şırnak ziyareti ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan da bir açıklama geldi. Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Akar ve kuvvet komutanlarının harekatı yerinde incelemek üzere Şırnak'a gittiği belirtildi.

Açıklamada, bölgedeki operasyonlarda önceliğin bölgede güvenlik güçleri ve sivil halkın can güvenliği olduğu, operasyonların, kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan "PKK'ya operasyon" açıklaması Gündem Obama’dan Erdoğan’a: Irak’tan Türk askerini çekin Gündem Davutoğlu açıkladı: O polisler meslekten atıldı Gündem Murat Karayılan'dan 'ev, okul ve hastaneleri yerle bir edin' talimatı Gündem