Saraydan Kız Kaçırma Operası sahnede

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Saraydan Kız Kaçırma Operası'nı, 6 Kasım'da Büyükyalı Fişekhane'de sahneleyecek. Eserde, 1918 İspanyol gribi salgını da konu ediliyor.

Abone ol

Saraydan Kız Kaçırma operası yeniden sahneye çıkacak. Kovid-19 salgını sürecinde gösterilecek eserin konusu İspanyol gribi...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği eser, Türklerin kin tutmak yerine, merhamete önem vermesine parmak basıyor.

Eserde, 1918 İspanyol gribi salgını da konu ediliyor. İspanyol gribi'nde de bugün koronavirüs pandemisinde yaşadığımız gibi; Sosyal mesafenin, hijyenin ve maske takmanın önemi büyüktü. Eserde salgının işlenmesi, Kültür Bakanlığı'nın yayınladığı duyuruda, "Tarih tekerrürden ibarettir" şeklinde yorumlandı.

6 Kasım 2020 tarihinde Büyükyalı Fişekhane'de sahnelenecek gösteride, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kuralları uygulanacak.

ulusal.com.tr

Şırnak'ta şimdi müzik zamanı Kültür Sanat İBB’den 29 Ekim'e özel Atatürk hologramı Kültür Sanat CSO, 29 Ekim'in 97. yılında Büyük Cumhuriyet Konseri düzenledi Kültür Sanat Nysa antik kentinde kazı ve restorasyon çalışmaları hızlandı Kültür Sanat