Resmen başladı

Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçim süreci resmen başladı. Seçmen listeleri 2 Temmuz Çarşamba günü muhtarlıklarda askıya çıkarılacak, itirazlar ise 9 Temmuz'a kadar yapılacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için süreç resmen başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre seçmen listeleri bu hafta muhtarlıklarda askıya çıkacak.

Listeler, 2 Temmuz Çarşamba gününden itibaren vatandaşların görebileceği şekilde muhtarlıklarda askıya asılacak. Listelere itirazlar 9 Temmuz tarihine kadar yapılabilecek.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü ise yine 2 Temmuz'da, Yüksek Seçim Kurulunun www.ysk.gov.tr adlı internet sitesinden ilân edilecek. Vatandaşlar, internet sitesinden bina bazlı seçmen kayıt sorgulanması da yapabilecek.

YSK, seçime katılma yeterliliği olan partileri de belirledi. Buna göre, AKP, CHP, MHP ve HDP'nin de aralarında bulunduğu 25 siyasi parti seçimlere girebilecek.

Seçimin ilk turu 10 Ağustos Pazar günü yapılacak. Adaylardan birinin, oyların salt çoğunluğu sağlayamaması durumunda 24 Ağustos Pazar günü ikinci tura gidilecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar bulundukları ülkelerde ilk oylama için 31 Temmuz - 3 Ağustos, ikinci oylama içinse 17 - 20 Ağustos tarihleri arasında sandık başına gidecek.

ulusalkanal.com.tr

AKP harekete geçti Gündem HDP Cumhurbaşkanı adayını açıkladı! Gündem YAŞ'ta isimler belli oldu! Gündem Deniz Kurmay Albay Türkşen, TSK’daki F-tipini anlattı Gündem