İşçilerden facia ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Mecidiyeköy'deki faciada, asansörün sorumlularından biri olan Emrah Acar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Acar, asansörün 2 aydır bozuk olduğunu ve bunu şirket yöneticilerinin de bildiğini söyledi. Asansör'ün daha önce de raydan çıktığını belirten Acar, "raydan çıktığı zaman asansörü sağa sola çarptırırak durduruyorduk" dedi.

Abone ol

Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatında 10 işçiye mezar olan asansörün sorumlularından biri olan Emrah Acar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vatan Gazetesi'ne konuşan Acar, asansör'ün 2 aydır bozuk olduğunu söyledi, "bunu yetkililer de biliyordu" dedi.

"Biz iki aydır bu asansörün raydan çıktığını bildiğimiz için asansör raydan çıktığı zaman ‘acil stop’ düğmesine basarak asansörü sağa sola çarpıtarak durdurmayı başarıyorduk. Hıdır’ı da acil stop düğmesine basması için uyarmıştım. Sanırım basamamış. Gerçi bassa bile yine durmamış olabilir. İki aydır asansörün durmasını sağlayan mekanizmanın çalışmadığını yetkililere söyledim"

Acar, faciada hayatını kaybeden Hıdır Ali Genç'in 5 gün önce işe alındığını 3 gün önce de asansör sorumlusu yapıldığını belirtti.

"Ben akşamları eve giderken yerime o bakıyordu. Önceki akşam da 17.30’da vardiyayı devrettim. Siz de bilirsiniz ki 3 günlük adamın bu asansörden sorumlu tutulması normal değil"

ulusalkanal.com.tr

Öcalan'dan açılım mesajı! Gündem Başsavcılıktan ilk açıklama geldi Gündem İstanbul'da sağanak yağış Gündem Ankara'da caddeler göle döndü Gündem