Ünlü bestekar Ludovico Einaudi buzullar üzerinde piyano çaldı

Küresel ısınmaya ve Kuzey Kutbu'ndaki doğal yaşamın yok edilmesine dikkat çekmek için "Kutuplara Ağıt" yaktı. Dünyaca ünlü bestekar Ludoviko Eyinaudi, Norveç buzulları üzerinde piyano resital verdi.

Abone ol

Arka planda uçsuz bucaksız buzulların görkemli manzarası ...

Önde Ludovico Einaudi'nin "Kutuplara Ağıt" bestesi.

Ünlü bestekar, Norveç buzulları üzerinde verdiği resitalle küresel ısınmaya, Kuzey Kutbu’ndaki petrol arama ve balıkçılık faaliyetleriyle doğal yaşamın yok edilmesine dikkat çekti.

Kuzey Kutbu’ndaki Wahlenbergbreen Buzulu önünde, inşa edilen asma bir platformda performans sergileyen ünlü sanatçı, eserini bestelerken “dünya çapında buzulların korunması için ses çıkaran 8 milyondan esinlendiğini” belirtti.

Resital sonrası konuşan EİNAUDİ, hislerini “Kuzey Kutbu’nun saflığını ve kırılganlığını kendi gözlerimle görebildim ve bestemi dünyanın en muhteşem ortamında çaldım” sözleriyle ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Rus ressamlar Palmira’ya gitti Kültür Sanat 1. İran Film Festivali 16-21 Haziran'da sinema severlerle buluşuyor Kültür Sanat Cem Yılmaz: “Fazla bilgili görünüyorum ama aslında hiçbir şey bilmiyorum” Kültür Sanat Ressam Salih Bakkaloğlu hayatını kaybetti Kültür Sanat