Avrupa Konseyi Genel seçimler öncesinde Türkiye’de ön incelemelerine başladı

Parlamenterler Grubu'nun “Seçim Öncesi İnceleme Komisyonu” Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Komisyonun gündemi basın ve ifade özgürlüğüydü.

Abone ol

Avrupa Konseyi üyeleri, AKP hükümetinin oğrudan gazete ve televizyonlara müdahele edip etmediği sordu. Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, “Basının yüzde 80’i iktidarın kontrolündedir” diye yanıt verdi. Abakay, Cumhurbaşkanı’nın muhalif gazetecilere açtığı davaları anlattı.

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, seçimlerde medyanın rolüne vurgu yaptı. Özçelik, basının bazı partileri parlattığını bazılarına ise hiç vermediğini, bununda bir projenin parçası olduğunu söyledi.

Ulusal Kanal Ankara Haber Müdürü Osman Erbil de Türkiye basınının küçük bir sermaye elinde olduğunu belirtti. Erbil, “Bu medya gruplarından bazıları Tayyip Erdoğan’ın sofra arkadaşı iş adamlarına, bazıları da cemaatlere aittir” dedi.

Today Zaman Temsilcisi Abdullah Bozkurt ise F tipi polis ve gazetecilere tahliye kararları veren hakimlerin tutuklandığını, bu durumun insan hakları açısından vahim sonuçlar doğurduğunu ileri sürdü.

Bunun üzerine komisyon raportörü Josette Durrieu, iki hakimin tutuklanmasıyla ilgili görüşleri sordu. Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, iki hakimin Ergenekon, Balyoz gibi davalarda sahte delillerle siyasetçileri, yazarları, askerleri yıllarca hapiste tutan isimler olduğunu kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Çuval davasının 2. duruşması yarın Çağlayan Adliyesi'nde Gündem TÜİK: Annesi şiddet gören her üç çocuktan biri şiddete daha meyilli oluyor Gündem Hasan Atilla Uğur'dan saldırı sonrası ilk açıklama: Vatan Partisi'nin etkili çalışması bazı tarafları telaşlandırdı Gündem Vatan Partisi'nden baltalı saldırıya ilişkin ilk açıklama Gündem