"TGB varolduğu sürece aydınlık günler göreceğiz"

TGB ve İşçi Partisi Öncü Gençlik, Sarayburnu’na demir atan ABD savaş gemisinin askerlerini Eminönü’nden para çekmek için bankamatiğe gittikleri sırada başlarına çuval geçirerek protesto etmişti.

Abone ol

TGB ve İşçi Partisi Öncü Gençlik, Sarayburnu’na demir atan ABD savaş gemisinin askerlerini Eminönü’nden para çekmek için bankamatiğe gittikleri sırada başlarına çuval geçirerek protesto etmişti. Çuval eyleminin ardından o gençlere, dünyadaki antiemperyalist gençlik örgütlerinin yanısıra Türkiye’den de destek geldi. Aydınlık’a konuşan demokratik kitle örgütleri başkanları şunları söyledi:

‘EYLEMDEN SONRA ABD GEMİSİ DEFOLUP GİTTİ’

68’lilerBirliği Vakfı Genel Başkanı Sönmez Targan: TGB’li gençleri yapmış olduğu eylemden sonra adliyeye giderek tebrik ettim. Gençler 1960’lı yıllarda yaşanan olayın bir benzerini gerçekleştirdi. Bu yüzden gençleri yapmış oldukları eylemden dolayı kutluyorum. O gençlerin eyleminden sonra ABD gemisi kara sularımızdan defolup gitti. Ayrıca çuval eyleminin ardından ABD Büyükelçiliği, Pentagon ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı, gençlerin eylemini kınayan bir açıklama yaptı. ABD’nin bu açıklamayı yapması normal, herhalde ellerine sağlık demeyecek. Ancak bizim Dışişlerimizin gençleri kınaması, ABD’ye göbekten bağlı olduğunun göstergesidir

.

‘TGB GERÇEK BİR VATANSEVER’

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman: TGB’li ve İşçi Partili vatansever gençlerin hepsini alınlarından öpüyorum. Gençleri çok takdir ediyoruz, hepimizin yüreğindeki o acıyı hafiflettiler. Süleymaniye’de askerlerimizin başına çuval geçirenlerden, Türk Milletinin intikamını aldılar. Bunun için onlara teşekkür ediyorum. O gençler gerçek bir Atatürkçü olduğunu ispatladılar. TGB varolduğu sürece güneşli ve aydınlık günler göreceğimize inanıyorum. Çünkü onlar Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini ve Bursa Nutku’nu benimsemiş gerçek birer vatanseverler.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Nazan Moroğlu: Amerika’da büyüklerin bizim askerlerimizin başına çuval geçirdiğini hepimiz biliyoruz. O zaman bu o kadar tepki ile karşılanmamıştı. Ancak TGB bu eylemi yaptığında toplumun farklı kesimlerinde tepki sesleri yükseldi. Ama insanların gençlerin yaptığı bu eylemi normal bir hareket olarak görmeleri gerekiyor.

ALPER TAŞ: ‘GENÇLERİN EYLEMİ DOĞRU VE YERİNDE’

TGB ve İP’li gençlerin yaptığı eyleme sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş’ta destek verdi. Gençlerin yaptığı eylemi doğru bulan Taş “TGB’nin eylemini doğru buluyorum. Eylemde bir yanlışlık yok. Sonuç olarak gençlerin ABD askerlerine yaptığı, barışçıl demokratik bir protesto gösterisidir ve yerinde bir eylemdir” diye konuştu.

EYLEM ÜLKÜ OCAKLARININ İLGİ ALANI DEĞİLMİŞ

Gençlerin yaptığı eylemin Türkiye’de ve birçok yabancı basında yer almasına rağmen eylemin ilgi alanlarına girmediğini belirten Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ise, “Sormuş olduğunuz soru bizim ilgi alanımıza girmiyor. Konuyla ilgili de takip içerisinde değiliz” diye konuştu.

Seda Akyüz

Aydınlık

Tarhan’ın partisinin yöneticisi Yunusoğlu: Ulusalcı değil merkez partiyiz Gündem Sakallı futbolcuya para cezası!.. Gündem Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği'nden çuval eylemine destek Gündem Baba oğul, devrilen traktörde can verdi Gündem