Liselerde Soma nöbeti

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) şehir merkezlerinde başlayan Soma için insanlık nöbetlerini liselere taşıdı.

Abone ol

TLB Soma’da yaşanan faciadan AKP hükümetinin doğrudan sorumlu olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada; Madende iş güvenliğinin olmaması, bu yönde bir çalışma raporunun meclisten AKP’nin reddiyle dönmesi Soma’dakinin kaza değil cinayet olduğunun resmidir denildi. Soma’da yaşananları diğer ülkelerde neredeyse 100 yıl öncesinden rakamlarla kıyaslayarak normalleştirmeye çalışan AKP’nin yandaş medyasının “Alo Fatih” hatlarıyla yönetilen medya olduğu söylendi. 15 yaşında madende şehit olan Kemal Yıldız unutulmadı. Daha önceki eylemlerinde de çocuk işçi ölümlerine dikkat çeken TLB Kemal arkadaşlarını mücadelelerinde yaşatacağını ilan etti.

Liselerde “Maden işçisinin canıyla ısınmaktansa üşümeyi tercih ederiz” diyerek ceket çıkarma eylemleri yapıldı. Lise bahçelerinde nöbetler tutuldu, bayraklar yarıya indirildi, derslere girilmeden önce Soma’daki canlarımız için saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye’nin dört bir yanında sınıfların tahtaları “Maden İşçisi Ölümsüzdür”, “ Yüz Karası Değil Kömür Karası, Böyle Kazanılır Ekmek Parası” yazılarıyla doldu. Gaziantep’te liseliler AKP ilçe binasına yürüdü. İzmir’de ise liselilerin yaptığı insanlık zinciri dikkat çekti.

İlan edilen ulusal yas üzerine 19 Mayıs kutlamalarının iptal edilmesine yönelik TLB Genel Merkezi’nden açıklama yapıldı. Açıklamada; AKP’nin varlığı devam ettikçe 19 Mayıslar’ın kutlanacak bayramlar değil mücadele günleri olduğu, 17-18-19 Mayıs’ta 1919 gençle yapılacak Samsun-Ankara yürüyüşüyle gençliğin, Soma’daki işçilere, elinden işçi kanı damlayan AKP’den hesap soracaklarının sözünü vereceği söylendi.

ulusalkanal.com.tr

Denizli Soma için ayakta Yurt El koyma yetkisini Danıştay iptal etti! Yurt Tayyip Erdoğan istifa etmeli Yurt Isparta, Soma’daki acıyı paylaştı Yurt