Enis Musluoğlu: Üretim ekonomisi modeline geçilmeli

Seçimden sonra dolar ne kadar olacak olacak? Türkiye’yi bekleyen ekonomik riskler neler? Ekonomideki dibe vuruşu Türkiye fırsata çevirebilir mi? Ekonomist Enis Musluoğlu Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtladı.

Abone ol

Türkiye’yi zor bir dönem bekliyor. Bu zorlukların başında da ekonomi geliyor. Döviz ne olacak? Faizler düşecek mi? Ekonomist Enis Musluoğlu’na göre seçimden sonra dolar 6 lirayı test edebilir.

Türkiye’nin jeopolitik tavizler vermemesi gerektiğini vurgulayan Musluoğlu, ekonomik görünümün yeni bir faiz artırımına neden olacağını söyledi.

İSO 500’deki şirketlerin geçen yılki toplam karı 40 milyar lira. 3 ayda İSO 500 şirketlerinin borcuna kur ve faiz nedeniyle 360 milyar lira daha eklendi. 9 yıla denk gelen kâr bir anda bitti. Ekim ayından sonra sanayi üretiminde daralma bekleniyor. Cari açığın da 60 milyar dolar seviyesine çıkacağı hesaplanıyor.

Dağarcık Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Enis Musluoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Ekonomist Enis Musluoğlu, Türkiye’nin para ve sermaye piyasalarına giren dövizin en az üç yıl Türkiye’de kalmasını, çıkarken kâr etmişse vergi alınmasını, Türkiye’deki döviz mevduatlarının Türk Lirasına çevrilmesini ve iç piyasadaki işlemlerin Türk Lirası ile yapılmasını savundu.

HABER: UFUK AKKAYA

KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Soğanın pahası etin pahalılığına benzemez Ekonomi Zonguldak'ta TTK maden ocağında göçük Ekonomi Borsa, günü yükselişle tamamladı Ekonomi Patates ve soğanda rekor fiyat Ekonomi