Milli Hükümet Hedefine Adım Adım

İşçi Partisi, Milli Hükümet kurma amacıyla Antalya'da da seçim kampanyasını başlattı. Kışlahan'da yapılan basın açıklamasıyla, borçlanma ekonomisinin bittiği, üretim ekonomisi dönemine girildiği vurgulandı.

Abone ol

İşçi Partisi, Milli Hükümet kurma amacıyla Antalya'da da seçim kampanyasını başlattı. Kışlahan'da yapılan basın açıklamasıyla, borçlanma ekonomisinin bittiği, üretim ekonomisi dönemine girildiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca Türkiye'yi bekleyen kriz konusunda yurttaşlar uyarılırken, ABD'nin yaptırımları sonucu Rus Rublesi'nin değer kaybetmesiyle Antalya'da tarım ve turizm sektörlerinin ağır yara aldığı belirtildi. Türkiye'nin en kısa zamanda AKP Hükümetinden kurtulması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, Türkiye'yi hem ekonomik hem de yönetilememe krizinden kurtaracak tek gücün Milli Hükümet olduğu vurgulandı.

Muhalefetin Yanına İktidar Boşluğu da Eklendi

İşçi Partisi Milli Hükümeti Kurma hedefinde adım adım ilerliyor. Bu hedefle Antalya'da da seçim kampanyası başlatıldı. İP Antalya İl Örgütü Kışlahan'da gerçekleştirdiği açıklamayla seçimler için start verirken, Türkiye'de yaşanan iki krize dikkat çekti. İP Antalya İl Başkanı Yalçın Armen, Türkiye'de iktidar boşluğu yaşandığını söyledi, "Deniz bitmiş, gemi karaya oturmuştur" dedi. Armen; "Türkiye'deki muhalefet boşluğuna, iktidar boşluğu da eklenmiştir. AKP hükümeti, borçlanma ekonomisi ve 'Açılım Süreci' denen vatanı bölme planının tıkanması nedeniyle çaresizlik içindedir. Deniz bitmiş, gemi karaya oturmuştur. Cumhurbaşkanı'na milyarlarca lira harcanarak, bir küsur odalı kaçak saray yapılırken Başbakan tasarruf tedbirleri açıklamaktadır. İpin ucu kaçmıştır" ifadelerini kullandı.

Kriz En Büyük Darbeyi Antalya'ya Biçti

Borçlanma ekonomisinin bittiğini vurgulayan Armen, dışa bağımlılığın Türk ekonomisini zayıflatarak, her türlü etkiye açık hale getirdiğini belirtti. ABD'nin yaptırımları sonucu Rus Rublesi'nin değer kaybetmesinin Antalya'da tarım ve turizm sektörlerini vurduğunu söyleyen Armen, üreticiler ve ihracatçıların çaresiz durumda, bazı tur operatörlerinin de iflasın eşiğinde olduğuna vurgu yaptı. Armen şunları söyledi; "Antalya Kumluca halinde geçen yılın aynı gününde 1 lira 80 kuruş olan çarliston biber 60 kuruşa, 2 lira olan salatalık 1 lira 20 kuruşa, 3 lira olan fasulye ise 2 lira 30 kuruşa düştü. Üreticiler ve ihracatçılar çaresiz durumdalar. Antalya'ya gelen Rus turist sayısında Ekim ve Kasım aylarında %35 oranında azalma oldu. Bazı tur operatörlerinin iflası bekleniyor."

Çözüm Milli Hükümet

Türkiye'nin en kısa sürede AKP hükümetinden kurtulması gerektiğini söyleyen Armen, Türkiye'yi bu durumdan ancak ve ancak Milli Hükümetin kurtarabileceğini vurguladı. İşçi Partisi'nin Milli Hükümeti kurmak için halkı birlik olamaya çağırdığına dikkat çeken Armen, tüm yurttaşları İşçi Partisi'ne güç vermeye çağırdı. İP'in Milli Hükümet kurmak amacıyla seçim kampanyasını başlattığını belirten Armen, Milli Hükümet'in programını açıkladı, "Haydi herkes işbaşına" diye konuştu.

Açıklamada İP üyeleri sık sık, "Fedailer Partisi İşçi Partisi", "Milli Meclis Milli Hükümet", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak" sloganlarını attılar. Açıklamanın ardından İşçi Partililer, Milli Hükümet Programının yazılı olduğu broşürleri dağıttılar.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Fotoğraf: Furkan Kuralay

2 yaşındaki çocuğun feci ölümü Yurt Mersin Limanı'nda et vakası! Yurt İstanbul'da bomba paniği Yurt 50 bin araç incelenerek yakalandılar Yurt