Tekirdağ Çorlu'da tren devrildi! Yayın yasağı getirildi... Tren kazasından son bilgiler

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, raylardan çıkıp devrildi. çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar sevk edildi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'dan tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Ceylan, "Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz." dedi. Ceylan, Helikopter ambulanslarımız olay yerine ulaştı. Yaralıların büyük kısmı tahliye edildi." diye konuştu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklamada trende 362 yolcunun olduğu bildirildi. Tren kazasının nedeni belli oldu. Ulaştırma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, tren, aşırı yağış nedeniyle menfez altındaki toprağın boşalması sonucu raydan çıktı. Başbakanlık tarafından, Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

Abone ol

Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 5 vagonunun devrildiği belirtildi. Karadan ulaşımın güçlükle yapıldığı bölgeye, ilk ulaşabilen sağlık ekipleri yaralıları müdahale etmeye başladı.

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, "Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumdu. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdaha gerekir" dedi.

Demirören Haber Ajansı kaza yerine ulaşan ekiplerden edinilen bilgeye göre, ölülerin de olduğu bildirildi. Ancak bu konuda resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı. Vagonları raylardan çıkan yolcu treninin Ediren'nin Uzunköprü ilçesi -İstanbul seferini yaptığı ifade edildi.

ŞAHİN'DEN ZİYARET

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasının ardından İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Vali Şahin, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu ile hastaneye geldi. Burada tedavi altındaki yaralıları ziyaret eden ve "geçmiş olsun" dileklerini ileten Şahin, yetkililerden bilgi aldı.

İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, tedavisi devam eden 14 yaralı hakkında sabah saatlerinde açıklama yapacaklarını, 1 yaralının ameliyata alındığını söyledi.

YAYIN YASAĞI

Başbakanlık tarafından, Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

KAZADAN İLK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tren kazasının aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiği tespit edildi." denildi.

Bakanlık açıklaması şöyle;

08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı-Çorlu arası Km 162’de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir.

Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir.

Arama kurtarma ekipleri kaza yerine intikal etmiştir. Yaralılara gerekli müdahaleler hızla yapılmaktadır.

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordineli bir şekilde çalışmalar başlatılmıştır.

Sağlık Bakanlığı’nın ambulans helikopterleri, İçişleri Bakanlığı’nın kurtarma helikopterleri, olay yerine varmıştır. TCDD’ye ait vinçli kurtarma yardım ekibi Halkalı’dan hareket etmiş olup olay yerine gidiyor. Alpullu’dan Arama Kurtarma araçları da olay yerine sevk edilmiştir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara’dan hareket etmiş olup, kaza yerine gitmektedir.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda Müsteşar Suat Hayri Aka Başkanlığında kriz merkezi oluşturulmuştur. Çorlu’da ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığında kriz merkezi kurulmuş olup, bakanlığımız ile koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Kaza ile ilgili gelişmeler yakıdan takip edilmekte olup konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açıklamalar kriz merkezimiz tarafından yapılacaktır.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar köyü yakınlarındaki tren kazasında ilk belirlemelere göre, 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralıların İstanbul ve Tekirdağ'daki hastanelere sevkinin havadan ve karadan sürdüğünü belirtti.

Olay yerinde 100'e yakın ambulansın görev yaptığını aktaran Gümüş, "İlk belirlemelere göre, 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili çalışmalarımız sürüyor." dedi.

362 YOLCU VARDI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı. yapılan saçıklamada, "08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı-Çorlu arası kilometre162’de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir" denildi.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'dan tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

Ceylan, "Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz." dedi.

Ceylan, Helikopter ambulanslarımız olay yerine ulaştı. Yaralıların büyük kısmı tahliye edildi." diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, CNN Türk yayınında "ölülerimiz var, net rakam veremiyoruz" dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Yaralılarımızın büyük kısmını bölgeden tahliye ettik, ölüler var, şu an bir rakam veremiyorum. Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir kaza olduğu yönünde bilgiler var. Bakanlık bu konuda kısa süre sonra bir açıklama yapacak" dedi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıkması neticesinde yaşanan kaza hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada tren kazasında hayatını kaybedenlerin olduğu belirtildi.

Öte yandan Başbakan Yıldırım, tren kazasıyla ilgili Sağlık Bakanı Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ve Vali Ceylan'dan bilgi aldı.

İSTANBUL'DAN KURTARMA EKİBİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tren kazası bölgesine 6 kurtarma aracı ve 24 kurtarma personeli sevk edildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın talimatıyla kazaya ilişkin İtfaiye Daire Başkanlığı alarma geçti. Kaza bölgesine ilk etapta 6 kurtarma aracı ve 24 kurtarma personeli gönderildi .

İstanbul İtfaiyesi kaza bölgesine kurtarıcı araçları ile 2 aydınlatma kulesi de sevk etti. Öte yandan, 11 itfaiye aracı da kurtarma çalışmalarına destek verecek.

Açıklamada ayrıca, "İstanbul İtfaiyesi 6X6 kurtarma araçları kaza bölgesinde çalışmalara başladı. İBB Yol Bakım'dan 2 kurtarıcı vinç, paletli iş makinesi, lastikli loder, mazot tankeri, 10 personel Çorlu tren kazası bölgesine intikal etmektedirler." denildi.

KAZANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ankara'dan yola çıkarak olay yerine hareket etti.

Ulaştırma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, tren, aşırı yağış nedeniyle menfez altındaki toprağın boşalması sonucu raydan çıktı.

Yine bakanlığın açıklamasında trende kayıtlı 360 yolcunun olduğu belirtildi.

TSK HELİKOPTER GÖNDERDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi.

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 3-4 bölgeden arkadaşlarımız oraya ulaştı. Çok çamurlu bir alan. Ulaşması çok kolay bir yer değil. Tam rakamlar bana ulaşmadı. Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek bilgiler önemli. Arama-kurtarma ekipleri çalışmaya devam ediyor." dedi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da bölgeye gidiyor.

ÇORLU BELEDİYESİ'NDEN KAN İHTİYACI ANONSU

Sarılar Mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: Çorlu ve Tekirdağ Devlet Hastaneleri, Namık Kemal Üniverisitesi ve Bölgedeki özel hastanelere 304 Ünite Kan Avrupa Bölge Kan Merkezimizden sevk edilmiştir.

ÇİFTLİKTE KRİZ MERKEZİ KURULDU

Kaza ihbarının ardından jandarma, polis ve sağlık ekipleri olay yerine gitmek üzere hareket etti. Ancak bölgenin yoğun yağış alması ve yol olmaması nedeniyle ekipler kaza yerine ulaşmakta büyük güçlük çekti. Kazanın yaşandığı bölgeye ulaşan sağlık, AFAD, itfaiye ekipleri, yaralıları ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, köylülere ait traktörlerle yakınlarda bulunan bir çiftliğe götürüldü. Çiftlikte kriz masası oluşturulurken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunduktan sonra ambulanslar ve hava ambulanslarıyla hastanelere kaldırıldı.

Bu arada kazadan yara almadan ya da hafif yaralı olarak kurtulanlar da diğer yaralıları yardım etmek için büyük çaba harcadığı görüldü. Olay yerinde yaralıları hastanelere sevk etmek için çok sayıda ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı'nın hav aambulanslarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait hava ambulansları da devreye sokuldu.

AFAD, UMKE ve Türk Kızılayı ekipleri ile TCDD görevlileri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Havanın kararması nedeniyle kaza yerinde jeneratörler aracılığıyla aydınlatma sağlanıyor. Ekipler, yan yatan vagonların altında kalan yolcu olup olmadığı kontrol ediyor. Kazazedelerin yakınları da bölgeye ulaştı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, lastik tekerlekli araçların ulaşamadığı bölgeye kepçeyle geldi, yetkililerden bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tekirdağ'daki tren kazasının ardından tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazasında yaralananları, tedavi gördükleri Çorlu Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Burada tedavi gören yaralıları ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini ileten Demircan ve Arslan, yetkililerden bilgi aldı.

DRAY EKİBİ BÖLGEDE

Bu arada TCDD'nin dray ekibinin de önümüzdeki dakikalarda bölgeye ulaşıp, çalışmalara başlayacağı belirtildi.

KURTARMA ÇALIŞMASINDA 1 ASKER YARALANDI

Kazanın ardından sürdürülen kurtarma çalışmaları sırasında düştüğü belirtilen bir asker de yaralandı. Yaralı asker Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürülürek tedavi altına alındı.

Yeşil kategoride aranan terörist etkisiz hale getirildi Gündem İstanbul, şehidini sonsuzluğa uğurladı Gündem Yeni kabineye alınacak vekiller kimler? Süleyman Soylu ve Berat Albayrak iddiası Gündem Milletvekillerinin ant içme töreni tamamlandı Gündem