PFDK ceza yağdırdı

Haftanın gündemini görüşen Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, cezaları belirledi. Kurul, Bursaspor'a 3, Eskişehirspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan'a da rekor sayılabilecek 105 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, cezaları belirledi.

PFDK'dan yapılan açıklamaya göre, Bursaspor, sahasında Galatasaray ile oynadığı Türkiye Kupası maçında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2, aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 1 olmak üzere toplam 3 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezası aldı.

Kurul, Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan'a ise Galatasaray ile oynanan kupa maçında, hakem soyunma odası koridorlarındaki hakareti nedeniyle 105 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin 500 lira para cezası verdi.

Bursaspor Kulübü idarecisi Rıdvan Şen'e ise müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Bursaspor ayrıca, Galatasaray maçında stada usulsüz seyirci alınmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 65 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Eskişehirspor'a da Medical Park Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı Türkiye Kupası maçında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezası verildi.

ulusalkanal.com.tr

Mondragon'dan veda Spor Drogba'dan iyi haber! Spor Yönetim cezayı kesiyor! Spor Başkanların anlamlı mesajı Spor