Komisyon raporuna Antalya'daki avukatlar tepki gösterdi

Aile bütünlüğünü güçlendirmek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, hazırladığı raporu sundu. Ancak rapora Antalya Barosu avukatlarından tepki geldi. Raporda kadın ve çocuk hakları konusunda iyileştirmeler yapılmadığı, aksine geri dönüş olduğu tespit edildi.

Abone ol

Aile bütünlüğü güçlendirmek ve korumak için Meclis'te 14 Ocak tarihinde komisyon kuruldu.

Komisyon üyeleri 4 ay boyunca araştırma yaptı. Ortaya 479 sayfalık bir rapor çıktı. Komisyonun hazırlayıp Meclis'e sununduğu rapora hukukçulardan tepki geldi.

Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu, raporu kabul edilemez buldu. Nedeni ise, kadın ve çocuk hakları konusunda raporda geriye gidiş söz konusu.

Komisyon raporunda çocukların tecavüzcüleri ile evlendirilmesi, boşanmalarda uzlaşma ve arabuluculuk gibi yöntemlerin önerilmesi, kadının nafaka hakkının süreye bağlanması gibi birçok değişiklik öneriliyor.

Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Feden Şengün Coşkun, rapordaki yanlışları sıraladı.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Kamera: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

Uykuda akılalmaz ölüm Yurt Kayıp ihbarında bulunduğu eşini nehre attığını itiraf etti Yurt Havai fişek kullanan yandı! Yurt İzmir Körfezi'nde 36 artçı deprem Yurt