İlhan İşbilen tutuklandı

Eski AKP milletvekili İlhan İşbilen'in de aralarında olduğu 3 kişi, Fethullahçı Terör Örgütü'nün tepe yönetimine yapılan operasyon kapsamında tutuklandı. Tutuklanması istenen 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü'nün tepe yönetimine yönelik operasyonda 3 tutuklama kararı çıktı.

Ankara merkezli operasyonda, örgütün en üst yönetiminde yer alan 73 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş ancak örgüt yöneticilerinin büyük bir bölümünün yurt dışına firar ettiği saptanmıştı.

10 ilde yapılan aramalarda gözaltına alınan şüpheliler Kazım Avcı, İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye götürüldü.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nda görevli savcılar tarafından sorgulanan zanlılar, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi Ankara 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, İlhan İşbilen, Kazım Avcı ve Dilaver Azim'in tutuklanmasına karar verdi. Ali Çelik ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlılardan Cemal Türk savcılığın talimatıyla emniyetten serbest bırakılmıştı.

Bu arada, zanlılardan Fetullah Gülen'in eski avukatı olduğu belirtilen Abdülkadir Aksoy'un da emniyete giderek teslim olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Güneydoğu’da çare sıkıyönetim Gündem Açılım Sürecinin bedeli Cizre ve Silopi Gündem Telekulağa ilk tazminat Gündem 'Rakı Festivali' saldırganından rakılı fotoğraf Gündem