Giresun'da arama ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

Giresun'daki sel felaketinin bir taraftan yaraları sarılırken bir taraftan da hala kayıp olan 7 kişi dört koldan aranıyor. 7 ilçeyi vuran selin enkaz kaldırma işlemi tüm hızıyla sürüyor. Bölgede bulunan bakanlar incelemelerde bulunarak son bilgileri paylaşıyor. Tarım arazilerinin büyük zarar gördüğü bölgede üreticilerin kredi borçları bir yıl süreyle ertelendi.

Abone ol

Giresun yaşadığı felaket sonrası toparlanmaya çalışıyor. 9 kişinin hayatını kaybettiği sel nedeniyle 7 kişi hala kayıp.

Selde kaybolan 7 kişiyi arama çalışmaları 4 ayrı bölgeden sürdürülüyor. Dere yatağı boyunca, dere içerisinde ve kenardaki bataklık ile çamurlu alanlar tek tek aranıyor. Helikopter ve drone ile Harşit Çayı yatağı ile çayın Karadeniz'e döküldüğü alan arası taranıyor. Çalışmalarda kadavra köpekleri de kullanılıyor.

Selin sürüklediği hafriyatın kaldırılması için seferberlik başlatıldı. 7 ilçede temizlik çalışması var.

Bakanların bölgedeki incelemesi sürerken ilginç görüntüler de ortaya çıkıyor. Örneğin Espiye Yeşilköy'de, etkili olan sel ve heyelan nedeniyle yıkılan bir caminin minaresinin hasar almadığı görüldü.

Bakanlar Süleyman Soylu, Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu ve Bekir Pakdemirli katılımıyla Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sel felaketini yaşayan üreticilerin kredi borçlarını 1 yıl süreyle ertelediklerini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Hasar tespitinin devam ettiği bölgede ekipler vatandaşlara 3 öğün yemek veriyor.

İzmir'deki uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı Yurt Adana'da kendini içeri kilitleyerek evini ateşe veren kişi dumandan etkilendi Yurt Şanlıurfa'da iki otomobil yandı Yurt Antalya Kumluca açıklarında deprem Yurt