PKK- F Tipi işbirliği iddiası

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'de 7 cenaze olduğunu ancak ortada hâlâ bir fail olmadığını söyledi. "Failleri bulmak hükümetin görevi" diyen Demirtaş, YDG-H ile F tipi örgüt arasındaki işbirliği iddialarına da yanıt verdi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa ziyaretinde konuştu.

Demirtaş, Avusturya Parlamentosunda grubu bulunan 3 büyük partinin temsilcileri ile görüştü. Daha önce Amerika ve Rusya'ya benzer ziyaretler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Demirtaş, HDP'nin bölgesel sorunlara çözüm önerilerini anlattıklarını söyledi.

Demirtaş'ın gündeminde Cizre'deki olaylar vardı. Ortada 7 cenazenin olduğunu belirten Demirtaş, faillerin bulunmamasını eleştirdi, "Cinayetlerin sorumlularını bulmak bizim değil hükümetin görevi" dedi.

Demirtaş, Hükümet'in Cizre'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile F tipi örgüt arasındaki işbirliği iddialarına da yanıt verdi. "Orada bir suç çetesi olabilir" diyen Demirtaş, her olayın paralel yapıya bağlanmaması gerektiğini belirtti. Polis, vali, kaymakam atamalarını Fethullah Gülen'in değil, Hükümet'in yaptığını hatırlattı.

ulusalkanal.com.tr

"Bu okulları kapatın!" Gündem Yargıtay'da yeni iş bölümü Gündem Mesele sadece Charlie Hebdo mu acaba? Gündem Zirve Yayınevi kumpası çöktü! Tahliye edilenler cezaevinden çıktı Gündem