Faili mechul cinayetlerin tapesi ortaya çıktı

Kontrgerillanın görüşmeleri mahkemede. Eski MİT'çi Mehmet Eymür ile öldürülen MİT'çi Tarık Ümit arasında geçen görüşmenin ses kayıtları, Faili Meçhuller Davası'na gönderildi. Döneme damgasını vuran birçok suikastın konuşulduğu görüşmede, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'e suikast yapılması da gündeme geliyor.

Abone ol

Eski MİT'çiler Mehmet Eymür ve Tarık Ümit arasında yapılan 19 yıl önceki bir görüşme kaydı, MİT tarafından Faili Meçhuller Davası'na gönderildi.

Yarınki duruşma öncesinde, 1995'te yapılan o görüşmenin bant çözümü Taraf'ta yayınlandı. Görüşmede1990'lara damgasını vuran birçok suikast konuşuluyor.

Görüşmede, 1990'lı yıllarda infaz edilen Kürt işadamları Savaş Buldan ve Behçet Cantürk ile Fevzi Aslan’ın nasıl öldürüldüğüne ilişkin bilgiler anlatılıyor. Tarık Ümit, "Gece Fevzi Aslan’ı aldık, işi bitti" diyor.

Ümit, Savaş Buldun'ın öldürülmesine ilişkin ayrıntıları da anlatıyor: "Buldan’ın olayında arabadayız. Durak yanında iki tane... Muhsin’in siyah mercedesine bindirdik, kelepçeledik bindirdik. Ben tek başıma kendi arabamla... Gittik. Arabadan indirdik. Bam bom yürüdük gittik"

Görüşmede Çiller Özel Örgütü ile mücadelenin öncülerinden İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek ve Gazeteci Mehmet Ali Birand'a suikast yapılması da konuşuluyor.

MİT'çiler Eymür ve Ümit'in telefon görüşmesinde kamu görevlilerinin eroin kaçakçılığı ve karanlık para transferlerine nasıl bulaştığı da anlatılıyor. Gladyo örgütlenmesinin para ihtiyacını eroin satışından karşıladığı da Eymür ve Ümit'in görüşmelerinden anlaşılıyor.

ulusalkanal.com.tr

'Cennet koy da yandaşa verildi' Gündem Gazze'yi bombalayan İsrail jetlerinin yakıtı Türkiye'den Gündem Erdoğan Tokat'ta Gündem Doğu Perinçek kazandı, Devlet Bahçeli kaybetti! Gündem