Ücret zammıyla eyleme başlayan metal işçileri direnişe devam kararı aldı

Metal işçileri ücretlerde iyileştirme istedi, yapılmayınca üretimi durdurdu. Bursa'da önceki gece direnişe başlayan Reno işçileri eylemi sürdürme kararı aldı. Emekçilerin isyanı dalga dalga yayılıyor. Benzer taleplerini dile getiren TOFAŞ işçileri de üretimi durdurdu. Fabrikaya giden servisler boş dönmek zorunda kaldı.

Abone ol

Bursa Renault'da ücret zammı için işçiler direnişte. Emekçiler fabrika önünde sabahladı.

Metal işçilerinin eylemi dalga dalga yayılıyor. Otomotiv devi TOFAŞ'ta da işçiler eyleme başladı. gece vardiyası işbaşı yapmayarak üretimi durdurdu.

Türk Metal 3 Nolu Şube Başkanı Zafer Öztürk, işçilerin eyleme gitmesi sonucu bantlardan arabaların inmediğini belirtti. Tofaş fabrikası işçileri de ek sözleşme talebinde bulunuyor.

5 bin 600 işçinin bekleyişi devam ediyor. Fabrikanın dışında iki, içeride bir vardiya var. İşçilerden 6 kişilik işçi temsilcisi Çalışma Bakanlığı müfettişleriyle görüştü.

45 dakika süren görüşmeden sonra işçiler, eyleme devam kararı aldı. Görüşme olumsuz sonuçlandı.

İşçileri eve bırakmak için giden servisler boş bir şekilde fabrikadan ayrılıyor. Fabrikadaki direnişe Çoşkunöz, Mako ve Delphi fabrikalarındaki işçilerden de destek geldi.

ulusalkanal.com.tr

Bu işyerinde grev vardır Ekonomi Mardin'de çiftçi kan ağlıyor! Ekonomi Sonuna kadar mücadele! Ekonomi Rekabet Kurumu, patatese el attı Ekonomi