İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Dostluk ve arkadaşlık elini uzatıyoruz

İran-Irak savaşının 39'uncu yıl dönümünde Tahran'da askeri geçit töreni düzenlendi. Yıldönümü etkinliklerinde önemli mesajlar veren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani "ABD ile İsrail, aramızdaki çatlak ve ihtilaflardan istifade etmek istiyor" dedi.

Abone ol

8 yıl süren İran-Irak savaşının 39'uncu yılında Tahran'da törenler yapıldı. Humeyni türbesinde askeri geçit töreni düzenlendi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani törende yaptığı konuşmada komşuları ile barış ve huzur istediklerini belirtti.

Yabancı güçlerin varlığının bölge, su yolları, enerji ve petrol güvenliği için tehlikeli yarattığını vurgulayan Ruhani, Basra Körfezi'ndeki gerileme dikkat çekti. Güvenliği bölge ülkelerinin yardımıyla temin etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco'ya yönelik saldırıya işaret eden Ruhani, Amerika Başkanı Donald Trump'ın İran'ı hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

İran, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na bölge için barış ve Hürmüz barış inisiyatifi sloganlarıyla katılacak. New York'ta konuşacak Ruhani, bu yöndeki planlarını anlatacak.

ulusal.com.tr

Moskova ışıl ışıl Dünya Arnavutluk'ta deprem: 132 yaralı Dünya İsrail'de koalisyon maratonu başlıyor Dünya ABD kullandı, Iraklı bebeklerde doğum kusuruna yol açtı Dünya