ABD, Güney Kıbrıs Rum Kesimine ambargoyu kaldırmaya hazırlanıyor

F - 35 Kararıyla Türkiye'ye askeri teçhizat satmama kararı alan Amerika, Güney Kıbrıs Rum Kesimine uygulanan ambargoyu ise kaldırmaya hazırlanıyor. Amerikan Senatosu'nun Rumlara silah ambargosunun kaldırılması için rapor hazırlanması kararı aldığı ortaya çıktı. Senato'nun karar metninde Kıbrıs’ın kuzeyi "işgal edilmiş bölge" olarak tanımlandı.

Abone ol

Washington, Akdeniz'de yeni gerilimler yaratacak bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

Amerikan Senatosu, Türkiye'ye F-35 savaş uçağı başta olmak üzere hava savunma ve helikopter satışının yasaklanması için karar almıştı. Aynı Senato'nun Güney Kıbrıs Rum Kesimine ise silah ambargosunun kaldırılması için rapor hazırlanması kararı aldığı tespit edildi.

Karara göre, 180 gün içinde Rumlara uygulanan silah ambargosunun mevcut etkisi hakkında alt komisyon tarafından bir rapor hazırlanacak. Bu rapor Amerika Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanına sunulacak.

Raporun "Amerika'nın Kıbrıs Adası ve Doğu Akdeniz bölgesindeki çıkarları doğrultusunda" hazırlanması istendi.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, ABD Senatosunun metninde Türk vatandaşlarının yaşadığı ve Türk Ordusu'nun bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin işgal altında olduğu iddia edildi.

ulusal.com.tr

Güney Kore ile tatbikatlar süresiz askıya alındı Dünya Hitler'in çatal bıçak takımı satıldı Dünya ABD koalisyonu Suriye'yi vurdu Dünya Afganistan'da 33 işçi kaçırıldı Dünya