Kıdemde anlaşma yok

Son toplantıdan da uzlaşı çıkmadı. Kıdem tazminatını da kapsayan yeni düzenlemeyle ilgili işçi ve işveren tarafları son kez bir araya geldi. Ancak toplantıda anlaşma sağlanamadı. Şimdi gözler Çalışma Bakanlığı'nda.

Abone ol

Çabalar sonuçsuz kaldı. Bu sözler üzerine işçi ve işveren taraflarıyla son kez biraraya gelindi. Ancak Çalışma Paketi konusunda yine anlaşma sağlanamadı.

Gündem kıdem tazminatının fona devri, kiralık işçilik, esnek çalışma ve taşeron sistemiydi. Kıdem tazminatı alımını güçleştirecek bu düzenlemeyle ilgili işçi ve işveren tarafları son kez bir araya geldi.

Teknik Çalışma Heyeti dün toplandı. Toplantıya Türk-İş, Hak-İş, TİSK ve Çalışma Bakanlığı uzmanları katıldı. 13 milyon işçiyi yakından ilgilendiren düzenleme masaya yatırıldı.

Taşeronlaşmayı yaygınlaştıracak ve tazminat miktarını düşürecek düzenleme konusunda sendikalar geri adım atmadı. Sendikaların genel grev sebebi saydığı düzenlemeyle ilgili uzlaşma arayışları boşa çıktı.

Şimdi gözler Çalışma Bakanlığı'nda. Keza Faruk Çelik son toplantıdan da uzlaşma çıkmaması halinde ne yapılacağını 14 Ekim'de açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Erhan Tuncel yakalandı Gündem CHP'de şok istifa! Gündem YTÜ'de patlama Gündem ODTÜ rektörü: Yola karşı değiliz Gündem