Hakan Fidan'a özel izinle İmralı yolu açıldı

Milletvekili olabilmek için görevinden istifa eden eski MİT müsteşarı Hakan Fidan'a İmralı yolu açıldı. Eski MİT Müsteşarı, Davutoğlu'nun talimatı ile açılım toplantılarına katılabilecek, Öcalan'la yaptığı görüşmelere de devam edebilecek.

Abone ol

Yaklaşık 5 yıl sürdürdüğü MİT Müsteşarlığı görevinden Milletvekili olabilmek için istifa eden Hakan Fidan'a Başbakan Davutoğlu tarafından özel görev verildi.

Başbakan'ın talimatı ile Fidan'ın açılım süreci toplantılarına katılabilmesinin önü açıldı. Fidan bu sayede Öcalan'la yaptığı görüşmelere de devam edebilecek.

Bir süre önce yapılan düzenlemeyle MİT yasasında "Terör örgütü liderleriyle irtibat kurulabilir, görüşmeler yapabilir. Başkalarına da görüşme yaptırılabilir" maddesinin bu yüzden hayata geçirildiği öne sürüldü.

Açılım süreci toplantılarında MİT'i Fidan'ın yerine vekâleten atanan Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa temsil edecek. Ancak Fidan'da bu toplantılara katılabilecek.

HDP'li Pervin Buldan yaptığı açıklamada; "Öcalan'ın Hakan Fidan'a çok güvendiğini" söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

Skandal iddia: Atatürk fotoğrafları kaldırıldı yerine Osmanlı figürleri asıldı Gündem Defne Joy Foster'ın ölümünde Kerem Altan'a hapis cezası Gündem AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan ilk atama Gündem Günümüzün kınalı Alileri, Kınalı Fatmaları Ankara'ya koşuyor... Gündem