Bir kumpas daha açığa çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik bir kumpas hazırlığı daha tespit edildi. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün, Jandarma'nın Hizbuttahrir'i takibe almasını darbe teşebbüsüne dönüştürerek soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı. İsimsiz ihbarlarla başlatılan soruşturmada dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Osman Eker'in de aralarında olduğu 20 komutan şüpheli yapıldı. Tertip açığa çıkınca komutanlar hakkında takipsizlik kararı verildi.

Abone ol

F-tipi örgütün Türk Ordusu'na yönelik bir tertip daha açığa çıktı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın Hizbuttahrir'i takibe alması, isimsiz ihbarlarla hükümeti devirmeye teşebbüs iddiasına dönüştürüldü. Çok sayıda komutan hakkında soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Soruşturmayı devralan Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, dosyadaki hukuksuzlukları vurgulayarak takipsizlik kararı verdi. Soruşturmanın başlatılma süreci, dönemin özel görevli savcılarının nasıl çalıştığını ve kumpasların nasıl tertiplendiğini gözler önüne serdi.

2007 yılında Jandarma Uzman Çavuş Y. K.'nın eşi F. K. hakkında Hizbuttahrir üyesi bir şahıs ile irtibatı olduğu şüphesiyle dinleme kararı alındı. 3 aylık takip sonunda somut bilgi elde edilemeyince dosya kapatıldı. 2010 Kasım ayında, "F. K.'nın başörtüsü nedeniyle takibe alındığı" haberleri tertibin işaret fişeği oldu. Haberlerin ardından HSYK'ya İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu hakkında şikayet mektubu gönderildi. Mektup Uzman Çavuş F. K.'nın imzasıyla gönderildi. Ancak F. K. ifadesinde böyle bir mektup yazmadığını söyledi.

Aynı günlerde Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e Tuğgeneral Karaosmanoğlu hakkında isimsiz ihbar mektupları gönderildi. "Dinlemelerin Jandarma Komutanlığı bünyesinde yapıldığı, hedefin AKP aleyhine delil toplamak" olduğu öne sürüldü. Zekeriya Öz, konunun Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamına girdiğini belirterek isimsiz ihbar mektuplarını işleme koydu, soruşturma başlattı.

Soruşturmada dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Osman Eker ile Tümgeneral Mehmet Çörten ve Tuğgeneral Karaosmanoğlu'nun da aralarında olduğu 21 komutan şüpheli yapıldı.

Star Gazetesi'nin haberine göre yasal sınır 3 ay olmasına karşın komutanların geçmişe yönelik 9 yıllık iletişim kayıtları çıkarıldı. Kumpas özel görevli savcılıkların kaldırılmasıyla ortaya çıktı. Soruştumayı devralan Cumhuriyet Savcısı Kılıç, dosyadaki işlemlerin hukuki olmadığını tespit etti ve kovuşturmaya yer yok kararıyla dosyayı kapattı.

ulusalkanal.com.tr

Bordo Bereliler Irak'a gitti Gündem Gizli tanık Aydos görevde Gündem Soma'da sular durulmak bilmiyor Gündem ''Maliyeti açıklanandan daha fazla'' Gündem