CHP, TSK'nın ''kürt koridoru''na karşı harekatını engellemek istiyor

CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik harekatını engellemek için düğmeye bastı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ile görüşmesinden sonra koalisyon görüşmelerinde Dışişleri Bakanlığı'nı "olmazsa olmaz"lar listesinin başına aldı. Amaç, ABD'nin güney sınırımızda oluşturmayı planladığı Kürt koridoruna Türk Ordusunun harekatını engellemek.

Abone ol

Türkiye'nin güney sınırında tansiyon yükseldi. ABD'nin Kürt koridoru planını hayata geçirmek için yaptığı hamleler bütün dikkatleri bölgeye çevirdi.

ABD'nin hamleleri koalisyon çalışmalarına da yansıdı. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyareti sırasında gündeme getirdiği "Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyine müdahalesini önlemek için koalisyonda yer alın" talebi koalisyon pazarlıklarına da girdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon görüşmesi için CHP'ye gitmesi halinde Kılıçdaroğlu masaya önce Suriye meselesini getirecek.

TSK'nın Suriye'nin kuzeyine girmesini engellemek için Dışişleri Bakanlığı'nın CHP'ye verilmesi istenecek.

"Sıcak savaşı engellemek" iddiasıyla öne sürülen talebi AKP'nin de kabul etmesi halinde "hem Dışişleri Bakanlığı hem de başbakan yardımcılığı" modeli uygulanacak. Bu görev için düşünülen isim de yine Kemal Kılıçdaroğlu.

ulusalkanal.com.tr

chp
Soykırım yalanını savunan CHP'li Selina Doğan'ın ilk soru önergesi: ''Kobani'' Gündem Emekliye kötü haber! Gündem ABD'den Ankara'ya kritik talep: İHA'lardan ikisini silahlandıralım Gündem Temmuz ayı önemli olaylar! Gündem