Muğla Ula beşik gibi! Onlarca kez yine sallandı (Son depremler)

Muğla'nın Ula ilçesinde, dün saat 23.22'de, meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremden sonra bugün saat 13.00'e kadar bölgede en küçüğü 1.2, en büyüğü ise 3.8 olan 38 sarsıntısı meydana geldi

Abone ol

Muğla'nın Ula İlçesi'nde dün saat 23.22'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından sabaha kadar evlerine giremeyen vatandaşlar, gündüz süren artçı sarsıntılar nedeniyle korkmaya devam ediyor. Gece uykusuz kalan çocukların, kamyon kasalarında uyudukları ve bahçede yakılan ateşle ısınmaya çalıştıkları görüldü. Muğla Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi denetiminde bölgeye yardım ve lojistik destek gelmeye başladı. Hasar tespit çalışmalarına da başlandı. Depremden ençok zarar gören Arıcılar Mahallesi'nin Muhtar Yardımcısı 1'inci Aza 9 çocuk ve 22 torun sahibi aracılık yapan 65 yaşındaki Süleyman Asma, "Bu yaşıma kadar böyle bir deprem görmedim. Neredeyse 30 hanenin tamamının duvarları çatladı. Bazı evlerin bacaları yıkıldı, yollarda derin yarıklar oluştu. Kayalar mahalle yolunu kapattı. İş makinaları erken geldi, yolu açtı. Şu anda sıkıntımız yok ancak ard arda gelen artçı depremler nedeniyle köylüler evlerine girmeye çekiniyorlar" dedi.

"BAŞIMIZA TAŞ YAĞDI"

Marmaris'teki bir otelde aşçı olarak çalışan Arıcılar Mahallesi sakini 35 yaşındaki Mehmet Çoban ise evinin her yerinde çatlaklar oluştuğunu belirterek, "Tam yataklarımızı serdik yatacakken evin dört tarafı sallanmaya başladı. Büyük kabus yaşadık. Hemen çocukları ve büyüklerimizi bahçeye çıkardık. Ben böyle bir korku, heyecan sarsıntı ve yaşamadım. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması" dedi.

GEYİK KANYONU YOLU KAPANDI

Arıcılar Mahallesi içinden geçen ve 5 kilometre mesafedeki Geyik Kanyonu'na giden yol, heyelan nedeniyle kapandı. Asırlık çam ağaçları ise yola devrildi. Yol üzerinde derin çatlaklar ve yarıklar oluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün ve Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, bölgede inceleme yaptı. Yılmaz, hasar tespit çalışmaların başladığını ve bugün sona ereceğini belirterek, "Sekiz evimizde hasar var, tespit çalışmaları devam ediyor. Devlet olarak ne gerekliyse tüm ekipleri araçları hemen getirdik. Mağdur olan vatandaşımız yok sadece yaşanan gerginlik var" dedi.

Kesilen elektriklerin mahalleye verildiği ve lojistik destek ekiplerinin bugün de mahallede kalacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran hakkında soruşturma Gündem İlk fatura Pensilvanya'ya gönderildi Gündem "NATO'ya hayır tam bağımsız Türkiye" Gündem TGB Sakarya'dan NATO'ya Hayır eylemi Gündem