Ateş Çemberi Türkiye'den gözlemlendi

Bugün dünya önemli bir gök olayına sahne oldu. 'Ateş Çemberi' ya da halkalı güneş tutulması olarak da bilinen tutulma, gökyüzünde görsel bir şölen sundu. Birçok ülkeden görülebilen güneş tutulması Türkiye'den de kısmen gözlenebildi.

Abone ol

Yılın en uzun gününde dünya önemli bir gök olayına sahne oldu. Güneş tutulması gökyüzünde görsel bir şölen sundu.

'Ateş çemberi' ya da halkalı güneş tutulması olarak da bilinen tutulma, birçok ülkeden görülebildi. Ülkemizde de kısmen gözlenebildi.

Sabah 06.45'te başlayan tutulma güzel görüntüler oluşturdu. Kars Sarıkamış, Adana ve İstanbul semalarından kameralara işte bu nefes kesen görüntüler yansıdı.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin paylaştığı bilgiye göre, tam güneş tutulması oluşabilmesi için Ay'ın görünen açısal çapının tutulma anında Güneş'inkinden daha büyük olması gerekiyor. Ancak bu tutulmada Ay, Dünya’dan çok uzakta ve açısal çapı Güneş'inkinden küçük oluyor.

Her ne kadar Güneş'in çapı, Ay'ın çapından yaklaşık 400 kat daha büyük olsa da, her iki cisim arasındaki uzaklık oranı da yaklaşık 400 kat. Uzaklık ve çapların geometrik oranlarından bu güzel doğa olayı yaşanıyor.

ulusal.com.tr

Özel Mayın Arama Temizleme Timi iş başında Yurt İzmir'de FETÖ operasyonu Yurt Tekneler Ruslara bel bağladı Yurt İstanbul'da sağanak Yurt