Türk-İş'ten gazete ve yayınevlerine destek talebi

Kağıt konusu Türk İş'in de gündeminde... Genel Başkan Ergün Atalay, ithal kağıt krizi hakkında açıklama yaptı, hükümetin bir an önce krize el atması gerektiğini vurguladı. Krizde bankalara da görev düştüğünü ifade eden Atalay, "Bankaların kriz yaşayan kuruluşlara kredi desteği vermesi olumlu olacaktır" dedi.

Abone ol

Türk İş, döviz kurundaki artış nedeni ile yaşanan ithal kağıt krizine hükümetin bir an önce el atmasını talep etti.

Basın sektörü, gazete ve kitap kağıdını ithal eden Türkiye'de doların artışı ile birlikte ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Siyasi partilerin, demokratik kitle örgütü temsilcilerinin ardından kağıt krizine ilişkin Türk İş’ten de bir açıklama geldi.

Türk İş Genel Merkezi’nde Ağaç-İş Sendikası, Selüloz-İş Sendikası, Basın-İş Sendikası ve Türkiye Gazeteciler Sendikası yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısı yapıldı. Açıklamayı Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptı.

Kağıt sorununun çözümü için hükümetin gazete ve yayın evleri yöneticileriyle bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Atalay, alınacak önlemleri sıraladı.

Atalay, ithal kağıt krizinde bankalara da görev düştüğünü ifade etti.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konuşmasında, kamuda taşeron olarak çalışan işçilere kadro imkanı veren düzenlemeye de değindi. Verilen sözlerin yerine getirilmediğini hatırlattı.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

Okul forması cep yakıyor Ekonomi "Fiyatı 12 liraya çıktı ihracatçıların telefonları sustu" Ekonomi Çubuk turşusunda hedef 10 bin ton ihracat Ekonomi Varlık Fonu'nun yönetimi belirlendi Ekonomi