Şifa Üniversitesi'nin hastanelerine kapatma kararı

F tipi örgüte yapılan operasyonlar sürerken İzmir'de örgüte yakınlığıyla bilinen Şifa Üniversitesi'ne bağlı hastaneler için kapatma kararı alındı. YÖK kararıyla kapatılan hastanelerin ruhsatları iptal edildi

Abone ol

İzmir’de F tipi örgüte yakınlığı ile bilinen Şifa Üniversitesi'nin İzmir Bornova'daki hastanesi dışında Basmane'deki bir hastanesi ve 9 poliklinik kapatıldı.

Kapatma kararı YÖK tarafından alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Türkiye Tabipler Vakfı’nın kurucusu olduğu Şifa Üniversitesi’nin çeşitli ilçelerdeki 9 tıp merkezine giderek İl Sağlık Müdürlüğü’nün kapatma yazısını tebliğ etti.

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın "Olur" imzasının da bulunduğu yazıda YÖK’ün 26 Kasım 2015 tarihli kararında, tıp fakültelerine bağlı semt polikliniklerinin eğitime yönelik olmaması nedeniyle kapatılacağı kaydedildi.

Şifa Hastanelerinin yanı sıra Başkent Üniversitesi’ne bağlı Zübeyde Hanım Tıp Merkezi’ne de tebligat gönderildi. Hastanenin dün öğle saatlerinde SGK ile ilişkisi kesildi. Polis ekipleri hasta kabulünün durdurulmasını istedi. acil hastalar başka hastaneler yönlendirilecek, yatan hastaların ise mağdur olmaması için ek süre verildi.

HABER: BELMA YÜCELulusalkanal.com.tr

ŞİFA ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

"Personelimize Duyurumuzdur"

11.12.2015 tarihinde üniversitemizin ek binaları izmir valiliğinin oluru ile il sağlık müdürlüğü tarafından kapatılma işlemi başlatılmıştır.

YÖK’ün 20.11.2015 tarih 2774 sayılı semt poliklinikleri başlıklı kararında vakıf üniversitelerin eğitim hizmeti verilmeyen semt polikliniklerinin 06.12.2015 tarihine kadar kapatılması istenmiş olmasına rağmen İzmir Valiliği'nce eğitim hizmeti verilen tüm ek binalarında işlem yapılmıştır.bazı basın ve yayın kuruluşlarında şifa üniversitesinin YÖK kararı ile ruhsatlarının iptal edilerek kapatıldığı haber yapılmıştır. bu durum gerçeği yansıtmamaktadır.öncelikle belirtmek gerekir ki faaliyetin durdurulması işlemleri adli bir sürecin sonunda değil, YÖK’ün daha önce aldığı ve şuan itibariyle danıştayda iptal davasına konu olan bir kararına dayanmaktadır.ek binalarımızda yatarak tedavi gören hastalarımızın tedavilerine tamamlanıncaya kadar devam edilecektir. Bornova uygulama araştırma merkezimizin hasta kabulüne hiçbir kısıtlama getirilmemiştir.diğer taraftan YÖK’ün belirtilen kararı sadece üniversitemizle ilgili olmayıp sağlık alanında eğitim ve hizmet veren tüm Türkiye'de faaliyet gösteren vakıf üniversitelerini kapsamaktadır. İzmir'de bulunan diğer vakıf üniversiteleri de bu işlemlere muhatap olup doğrudan kurumumuza yönelik bir uygulama söz konusu değildir.Yapılan bu işlemlere karşı kurumumuz tarafından en kısa sürede yasal yollara başvurularak söz konusu işlemlerin iptali ve doğan zararların tazmini yoluna gidilecektir.

Tüm birimlerimizde çalışma saatlerinde bir değişiklik yoktur.

Bilgilerinize sunarız

Şifa Üniversitesi Rektörlüğü

ŞİFA ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE GÖNDERİLEN MESAJ

İŞTE O KARAR

Erdoğan: Söz konusu olamaz! Gündem 24 milyon ehliyet değişecek! Peki sağlık raporu nasıl alınacak? İşte yanıtı Gündem Başbakanlık'tan Irak açıklaması Gündem Lütfen kemerlerinizi bağlayınız Gündem