'Tüm halkımızı Silivri'ye çağırıyorum'

Abone ol

Yurttaşların, Dolmabahçe'de gerçekleştirdiği, TGB ve 68liler Birliği Vakfı'nın da bulunduğu, ABD'nin füze taşıyan USS Truxtun(DDG 103) isimli gemisinin Girit Adası'ndan ayrılıp Karadeniz'e doğru yola çıkmasını protesto eylemine, İşçi Partisi Şişli Belediye Başkan adayı Ümit Ertaç Zileli de destek verdi.

Ümit Zileli'nin yaptığınaçıklama ise şöyle:

Tüm Halkımızı Silivri'ye Çağırıyorum

"Yoldaşlarım , Amerika 2001'den sonra büyük orta Doğu projesiyle talan etti. Çanakkale ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek denize açılıyor bunların hepsi tahrikler. Bütün bu provokasyonlara yurtsever gençler izin vermeyecektim . Geldikleri gibi gidecekler yargılananlar bunların işbirlikçileri olacaklardır. Bugün tüm halkımızı bizimle birlikte yurtsever tutsaklarımızı o zindanlardan kurtarmaya Silivri'ye çağırıyorum!"

Bir diğer açıklamayı TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir yaptı. Özdemir'in açıklamasından önemli kısmlar şöyle:

"Bugün burada emperyalizmin savaş gemisinin boğazlardan geçişini engellemek için buluştuk. Amerika Ukrayna'da da başarıya ulaşamayacaktır. Zafer Mustafa kemallerin olacaktır. Amerikan savaş gemilerinin yanaşabilecekleri hiçbir Türk limanı yoktur. Nerede bir Amerikan askeri görürsek, daha önce yaptığımız gibi başına çuval geçireceğiz. Bütün halkımızı bugün Silivri'ye yurtsever tutsaklarınızı özgürlüklerine kavuşturmaya çağırıyoruz."

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan şaşırtmadı! Gündem Erdoğan, Malezya'ya mı kaçıyor? Gündem "Cemaatler tarihimizin sosyal olgusudur" Gündem TÜİK işsizlik verilerini açıkladı Gündem