Rusya, Libya'dan çekiliyor

Rusya'nın Libya’dan çekilmeye başladığı iddia edildi. Haber Rus basınında yer aldı.

Abone ol

İdlib'deki gerginlik devam ederken Rusya'nın Libya'dan çekilmeye başladığı iddia edildi.

Türkiye ve Rusya'nın ateşkesinin sonucu olarak Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in Libya’dan çekildiği haberleri Rus basınına yansıdı.

Haberlerde Wagner için çalışan bir askerin, sosyal medya üzerinden yazışmaları yer aldı.

Asker yakınıyla konuşmalarında, Wagner'e çalışan bütün askerlerin sözleşme süreleri dolmadan ülkelerine geri gönderildiğini söyledi.

Rus basını, bu bilginin tam olarak teyit edilmediğini bildirmekle birlikte Wagner’in Libya macerasının son bulduğunu kaydetti.

Aydınlık gazetesi, bu konuyu Rus güvenlik kaynaklarına sordu. Kaynaklar, bilginin doğru olduğunu, ancak tam bir çekilmenin değil, askerlerin kısmen evlerine geri döndüklerini ifade etti. Tamamen çekilmenin sürece yayıldığı belirtildi.

Wagner’in bu hareketinin Türkiye ve Rusya’nın çabaları sonucunda sağlanan ateşkesin bir sonucu olduğu ve İdlib’deki gelişmelerle birlikte devamının geleceği kaynakların verdiği bilgiler arasında.

ulusal.com.tr

Koronavirüs ile mücadele sürüyor: 49 bin 856 kişi taburcu edildi Dünya Koronavirüs AB kurumlarına sıçradı Dünya Esad seçim tarihini açıkladı Dünya AB'den Yunanistan'a destek Dünya