Facebook ve Twitter neden yavaşladı! İşte nedeni

Ankara'daki terör saldırısından sonra, Hükümetin durdurma kararı olmaksızın, Twitter ve Facebook erişimini yavaşlatmak için düğmeye bastığı öne sürüldü. Uzmanlara göre hükümet sosyal paylaşım sitelerini kapatmadı ancak erişim yavaşlatma yoluna gitti.

Abone ol

Ankara'daki terör saldırısı sonrasında, ülke genelinde Twitter ve Facebook gibi sosyal medyaya erişim sağlanamadı. Oysa bu sitelerle ilgili durdurma kararı yoktu. Uzmanlara göre hükümet bu sitelere erişimi yavaşlatma yönetmi uyguladı.

Saldırıdan sonra Twitter’in resmi hesabından “Türkiye’de birçok yerde erişim sorunu yaşandığı haberi alıyoruz. Sorunu araştırıp, erişimi tekrar sağlamayı umuyoruz” açıklaması yapılmıştı.

Uzmanlar, bu işleme Türkçe ifadesi ile "boğazını sıkmak" adı verildiğini belirtiyor ve erişim yavaşlatmayı otoyol örneğiyle anlatıyor. Buna göre söz konusu sitelere açılan otoyol şeritlerinin sayısı, erişimi yavaşlatmak ya da engellemek için azaltılıyor.

Normalde, 5 şeritli olan yol 1’e düşürülüyor. Abone, şerit ya da bant sayısı ciddi biçimde azaltıldığı için siteye giremiyor.

Twitter ve Facebook merkezlerinin bu konuda yasal yollara başvurabilecegi kaydediliyor.

ulusalkanal.com.tr

Facebook ve Twitter’a erişim sıkıntısı Bilim ve Teknoloji NASA'dan heyecan yaratan yeni fotoğraflar Bilim ve Teknoloji Tamamen yerli imkânlarla geliştirilen teknolojiler büyük beğeni topladı Bilim ve Teknoloji Nobel Ödülü bir Türk'e verildi Bilim ve Teknoloji