Rezidans inşaatında asansör çakıldı!

İstanbul Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan rezidans inşaatında katliam yaşandı. 32'nci kattan zemine çakılan inşaat asansörü 10 işçiye mezar oldu…

Abone ol

Göstermelik önlemler, trilyonluk yatırımların yanında devede kulak kaldı, Türkiye bir kez daha iş cinayeti ile sarsıldı. İstanbul'un Şişli ilçesindeki dev rezidans inşaatı işçilere mezar oldu.

Yürek yakan son olay, yeşil sahasında sayısız mutluluğun yaşandığı Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılan rezidans inşaatında yaşandı. İstanbul'un göbeği, Mecidiyeköy'dü cinayetin adresi.

Dün akşam saatleriydi. Hava kararmış, yasal olarak mesainnin bitmiş olması gerekiyordu.

Saat 19 sularında işçiler yük asansörüne bindiler malzemelerle. Hem mal, hem can vardı asansörde. İşçiler korku içinde zirveye, 36'ncı kata çıkmaya başladılar. Korkuyorlardı, çünkü personel asansörü 1 aydır bozuktu, yük asansörü ise yorgun.

Asansör 32'nci kata geldiğinde aniden durdu, ardından metrelerce yükseklikten zemine çakıldı. Saniyeler içinde olup bitti her şey.

Diğer işçiler önce bina yıkılıyor sandı. Asansörün düştüğünü fark edince de bir umut yardıma koştular. Ama ne mümkün. Yere çakılan asansörün üstüne bir de yarım tonluk dinamo düşmüştü.

Olaydan 45 dakika sonra yetkililerden yardım istendi. Ne ilginç ki sağlık ve kurtarma ekiplerinden önce çevik kuvvet ulaştı olay yerine. Önce çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. İtfaiye ve ambulans daha sonra geldi. Ağır bilançoyu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu açıkladı.

İşçilerin cansız bedenleri ambulanslarla adli tıba götürüldü. İnşaatın önünde yakınlaı toplandı. Öfkeli kalabalık ile polis arasında arbede yaşandı.

Gecenin sakladığı gözyaşlarını ağaran tan vakti çıkardı ortaya. 5 ay önce 4 evladıyla Gümüşhane'den gelmişti baba Mithat Kara. 2 evladını yitirdi, feryadı yürekleri dağladı.

Kolay değil evlat acısıydı. Anne Arzu Kara dayanamadı bu kara acıya…

Rezidans cinayetine kurban giden 10 masum canın cansız bedenleri, Adli Tıp'taki işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Birer ikişer yüklendi tabutları cenaze araçlarına.

Kurbanlardan biri, Hıdır Ali Genç belki de inşaatın en genç çalışanıydı. 5 gün önce başlamıştı işe. Tunceli Üniversitesi'nde okuyordu. Maddi durumu iyi değildi. Okul harçlığını çıkarmak için başlamıştı işe. Asansörcüydü.

Kardeşler Tahir ve Ferdi Kara memleketleri Gümüşhane, Hıdır Ali Genç Tunceli, Bilal Bal Şebinkarahisar, Cengiz Tatoğlu Zonguldak, Murat Usta Giresun, Menderes Meşe Sivas, Vahdet Biçer Manisa, Cengiz Bilgi ise Bursa'da toprağa verilecek. İsmail Sarıtaş'ın naşı ise İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Olayın ardından, güvenlik sorumlularının da aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların tamamı savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

Markalar satışa çıktı Gündem İzmir'e çıkarma yapacaklar Gündem DTK'dan özerklik kongresi Gündem IŞİD'in kaçırdığı iki konsolosluk çalışanının ağabeyi Ulusal Kanal'a konuştu Gündem