Çin'de son 10 gündür koronavirüs nedeniyle ölüm yaşanmadı

Çin'de son 10 gündür koronavirüs nedeniyle ölüm yaşanmadı. Ülkedeki aşı çalışmaları da hızla devam ediyor. Aşının çıkış tarihi "eylül ayı" olarak duyuruldu. Çin ayrıca kritik hastalarını tedavi etme deneyimini dünya ile paylaşmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Çin’de 10 gündür Kovid-19’dan hayatını kaybeden olmadı. İkinci dalga korkusu atlatılıyor.

Koronavirüsün ilk kez tespit edildiği ve ortaya çıkarıldığı ülkede salgınla mücadele sürüyor.

Yetkililer son 10 gün içinde yeni bir Kovid-19 ölümü bildirmedi. Salgın her geçen gün daha da kontrol altına alınıyor.

Son 24 saat içinde sadece 12 yeni vaka daha saptandı. Bu kişilerden de 11’i yurtdışından gelenler oldu. Verilerin düşük gelmesiyle ikinci dalga endişesi de ortadan kalkıyor.

Öte yandan Wuhan kenti ile Hubei eyaletinde hasta sayısı 23’e düştü. Ülkede toplam aktif vaka sayısı ise 838 olarak açıklandı.

Ülkedeki aşı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Kovid-19 aşısı eylül ayına kadar acil kullanıma hazır olabilir.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Müdürü Gao Fu, ilk koronavirüs aşısının Eylül ayı boyunca acil kullanım için sağlık çalışanlarına aşılanabileceğini söyledi.

Gao, aşının önümüzdeki yılın başında daha yaygın uygulanabileceğini ifade etti.

Kovid-19 ile mücadlesinde başarılı sonuçlar alan Çin, dünyanın da yaralarını sarıyor. Kritik hastaların tedavi yöntemleri dünya ile paylaşılacak.

Ülkenin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Ma Şiaowei, Kovid-19 hastalarının ciddi ve kritik durumda tedavi etme deneyimini dünyayla paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

ulusal.com.tr

İtalya'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bin 384'e yükseldi Dünya Almanya’da Kovid-19 kısıtlamaları protesto edildi Dünya Merkel'den AB açıklaması Dünya Kenya'da Kovid-19 nedeniyle konulan kısmi sokağa çıkma yasağı uzatıldı Dünya