CHP'den bir koalisyon açıklaması daha!

CHP'ni açıkladığı koalisyon kurma şartları hakkında Bülent Arınç'ın yaptığı “içinde çözüm süreci yok” eleştirine yanıt geldi. CHP parti sözcüsü Haluk Koç Arınç'ın sözlerini AKP'nin yaptığı bir özeleştiri olarak gördüklerini belirti. Koç, "Bir çözümden bahsediyorsak bu demokrasiden geçer” dedi

Abone ol

CHP sözcüsü Haluk Koç MYK toplantısı sırasında 14 madde olarak sıraladıkları koalisyon kurma ilkelerine açıklık getirdi. Hedefinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç vardı.

Partisinin Genel Merkezi'nde basının karşısına geçen Haluk Koç, Bülent Arınç'ın açılım süreci üzerinden CHP'ye yaptığı eleştirilere yanıt verdi. Arınç'ın "çözüm sürecine ilişkin bir sözünüz yok" sözlerinin AKP açısından bir özeleştiri olduğunu belirtti.

"Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği baraj uygulamasından gösteri kanununa kadar neler yapılması gerektiğini yani sonuç olarak bir çözümden bahsediyorsak bu demokrasiden geçer. Sayın Arınç burada öz eleştiri yapmak istiyorum sanırım."

CHP sözcüsü, tek parti iktidarının sona erdiğini ancak tek parti devleti devam ettiğini söyledi.

Halkın beklentilerinin AKP iktidarının Türkiye’ye yaşattığı olumsuzlukları göz önüne alma gerekliliğini ifade ettiğini söyledi.

Koç "Siyasal ve toplumsal onarımı sağlayacak en uygun hükümet modelinin yüzde 60’ın içinden çıkacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Erdoğan örtülü ödenek harcamasını ikiye katladı Gündem TSK'da yeni uygulama başlıyor! Gündem Fehmi Altınbilek suikastında yeni bilgiler ortaya çıktı Gündem Haziran'da İnebolu'da olmak Gündem