Acı kaybımız

Türkiye spor ve basın tarihinin önemli ismi, Galatasaray'ın unutulmaz futbolcusu ve Ulusal Kanal Programcısı Doğan Koloğlu hayatını kaybetti.

Abone ol

Alzheimer hastası olan ve uzun süredir tedavi gördüğü belirtilen Koloğlu, bugün saat 15.00 sıralarında hayata gözlerini yumdu.

Koloğlu, Kartal'da Alzheimer hastaları için kurulan bir bakım evinde yaşamını sürdürüyordu.

1927 Sürmene'de dünyaya gelen Doğan Koloğlu, ilk, orta lise öğretimini Galatasaray Lisesi ’nde tamamladı. Galatasaray Divan Kurulu Üyesi olan Koloğlu, sarı kırmızılı kulübe futbolcu, yönetici ve teknik adam olarak hizmet etti.

1940’lı yıllarda Milli Takım'da da görev alan Koloğlu, futbolu bıraktıktan sonra gazetecilik yapmaya başladı. 1963 yılında kurulan Spor Yazarları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. 1981-1984 yıllarında Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde genel başkanlık yaptı. Koloğlu, Sabah, Akşam, Hürriyet, Milliyet ve Vatan gazetelerinde spor yönetmeni, yazı işleri müdürü ve spor yazarı olarak hizmet verdi. Aynı basın kuruluşlarının yönetim kurullarında da görev aldı.

Doğan Koloğlu 2004 ile 2006 yılları arasında Ulusal Kanal'da spor programı yaptı.

Türk basınının duayeni, Cuma günü günü Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'da "Kal geldi" eylemi Gündem İşçi kıdemi için ayakta! Gündem AKP'nin Barzani planı Gündem Arınç da gidiyor Gündem