Terör saldırıları sonrası Fransa Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye kararı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande G20 için yapacağı Türkiye ziyaretini iptal etti. Hollande Fransa’da olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ülkedeki terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada ülkeye giriş çıkışların kapatıldığını ve Fransa’da olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Fransız ordusundaki askerlerin ve yaklaşık on bin kişilik polis gücünün devreye sokulduğunu açıklayan Hollande, Türkiye’ye G-20 zirvesi için yapacağı ziyareti de iptal ettiğini duyurdu.

Fransa’da bakanlar kurulu acil olarak toplandı. Paris’te tüm metro seferleri ve toplu ulaşım iptal edildi. Ülkede olağan üstü hal ilan edildi. Paris’te bugün bütün okullar tatil edildi. Stadyum ve Bataclan konser alanındaki rehinelerin tahliyesine başlandı.

Fransa'da gazeteler böyle çıktı Dünya Dehşet anını Facebook'tan paylaştı: Bizi bir bir kesiyorlar Dünya Paris'te terör saldırıları! Ölü sayısı 120'yi geçti Dünya Paris'te terör saldırıları! Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya