Vatan Partisi Adayları Türk-iş’i Ziyaret Etti

Vatan Partisi İzmir işçi ve gazeteci adayları Türk- İş sendikasını ziyaret etti. Adaylar Türk-İş 3. Bölge temsilciliğinde şube başkanlarıyla bir araya geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı 2. Bölge Milletvekili adayı Şule Perinçek ve Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, şube başkanlarıyla işçi adaylarının mecliste temsil edilmesi üzerine konuştu.

Abone ol

Şube başkanlarıyla bir araya gelen Vatan partisi adaylarından Şule Perinçek, Türk-İş sendikasını ziyaret ettiğinde kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek, ” Bizim işçilerimiz derdimiz ortaktır. Siyaset budur. Dertlere çare olmak için bizler varız. İşçimizin, üretenimizin derdi bizim derdimizdir. Bunun için sizlerden farklı değiliz, farklı görmüyoruz. Sizlerle birlikte çözüm yollarını aramak üzere varız. Beraber Ankara’ya gitmek üzere huzurlarınıza geldik. Sizlerden Ankara’ya gidebilmek için yetki istiyoruz” dedi.

“Edirne’yle Hakkâri’yi Birleştireceğiz”

Türkiye’nin önünde çözülmesi gereken önemli sorunlar olduğunu söyleyen Perinçek, ”Sorunlarımızı çözebilmek için kürsüye çıkıp oradan sesimizi yükseltmenin zamanı gelmiştir. Nedir bu sorunlar? Türkiye’nin bağımsızlık sorunu ve bölünme sorunu var. Geçen günlerden Hakkâri’den bayrak gösterdik. Vatan Partisi olarak Türk bayraklarıyla o bölgemizde miting yaptık. Yıllardır ilk kez Vatan Partisi yaptı. Mitingimizi valisinden, hükümete kadar herkes engellemeye çalıştı. Biz oradaki Yüksekova halkımızla el ele buluşmaya gittik. Biz Edirne’yle Hakkâri’yi birleştireceğiz” diye belirtti.

Perinçek, Türkiye muhtaç bir ülke durumuna getirildi diyerek, ”Halkımızın başını çuvala sokabilmek için, bağımlı bir ülke haline getirebilmek için üretimin önünü kestiler. Bizim yapacaklarımız bellidir. Biz bu sistemi tersine çevirmek için geliyoruz. Bizim partimizin içerisinde 40 işçi adayımız bulunuyor. Üretim ekonomisine önderlik edecek 40 işçi adayımız var. CHP ise 4 işçi adayı ile seçime giriyor. İşçi arkadaşlarımızın farkı görüp safını belli etmesi gerekir ” dedi.

“Emeği Temsil Edenler Desteklenmeli”

İşçi arkadaşlarımızın haklarını aramasının suç olduğu bir ülkede yaşıyoruz diyen Hüseyin Karakoç, ”Arkadaşlarımız işyerlerinde eylem yaparak haklarını aradıkları için, herhangi bir sendikaya üye oldukları için işten çıkarılıyorlar. Bu sendikacılığın önüne atılmış bir engeldir. Hukuksal bir hak olan örgütlenmenin önüne geçiliyorsa burada anayasa çiğneniyordur” diye konuştu.

Karakoç, işçilerin siyasi partilerin içlerinde söz sahibi olmasını ve mecliste bizi temsil etmesi gerektiğini söyleyerek, “Herkesin bir siyasi düşüncesi vardır. Bu düşünceleri doğrultusundaki siyasi partilerin içinde görev almalılar. Açıkça söylüyorum emeği temsil eden bir arkadaşımız hangi partiden olursa olsun destek görmelidir. Bizim bu arkadaşımıza destek vermemiz gerekir” dedi.

Doğu Perinçek, Tayyip Erdoğan’ın Yüce Divanlık suç dosyasını açıklayacak Gündem AKP seçim şarkısını da sıfırlamış! Gündem Balyoz kumpasında bir dosya daha kapandı Gündem Cüneyt Arkın’ın oğlundan HDP'ye oy vermeyi düşünenlere sert tepki: Celladınıza mı aşık oldunuz? Gündem