Başbağlar, unutturulmaya çalışılıyor!

Türkiye önemli günlerden geçiyor. 10 Ağustos'ta halkımız önemli bir seçim yapacak. 3 adaya bakıldığında halka iki seçenek sunuluyor; ya Madımak'ta yanmak ya da Başbağlar'da kurşunlanmak...

Abone ol

21 yıl önce bugün Türkiye, Madımak'ta katledilen 35 canın acısı henüz tazeyken, bir başka katliama uyandı. Madımak vahşetinden üç gün sonra, aynı merkezin tertibiyle Başbağlar köyünde, 33 yurttaşımız kurşuna dizilerek katledildi. Namluları doğrultan ise PKK'ydı. Başbağlar katliamı da, ABD ve AB'nin talimatları doğrultusunda tezgahlandı. Şimdi ise unutturulmaya çalışılıyor, neoliberal aydınlar ve dönekler, Başbağlar katliamının sözünü bile etmiyor. Peki, 21 yıl önce 5 Temmuz gecesi Başbağlar'da neler yaşanmıştı? İşte o acı yanıt...

90'lı yıllar Atatürkçü aydınlarımızın katledilmesinin yanı sıra, Amerika'nın PKK planlarını devreye soktuğu yıllardı. Muammer Aksoy'dan Çetin Emeç'e, Bahriye Üçok'tan Uğur Mumcu'ya çok sayıda değerli aydınımız Gladyo terörüyle katledildi. Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis, şehit edildi.

5 Temmuz 1993 günü, Madımak katliamından üç gün sonra bu kez PKK eylemiyle Erzincan Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde 33 yurttaşımız şehit edildi. Katliamı PKK üstlendi. Planlayan merkez ise aynıydı. Hem Madımak, hem de Başbağlar katliamları, ABD'nin Irak'ı bölme harekâtıyla bağlantılı Gladyo tertipleriydi.

Amerika açısından Türkiye'deki rejimin Irak'ın bölünmesiyle uyumlu hale getirilmesi şarttı. Kemalist Devrim'in tasfiye edilerek Amerikan güdümlü "Ilımlı İslam" iktidarının kurulması, mezhep kavgalarından geçiyordu.

Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'ne bağlı Başbağlar Köyü, 5 Temmuz 1993 günü akşam karanlığında PKK tarafından basıldı. Yaklaşık yüz PKK'lı, köyün giriş ve çıkışlarını tutup telefon bağlantılarını kestikten sonra savunmasız köylüleri meydanda topladı. Toplam 33 kişiyi kurşuna dizip evleri ateşe veren katiller, olay yerine "Yaşasın Başkan Apo - Yaşasın PKK" sloganlarının yer aldığı bir bildiri bırakarak uzaklaştılar.

Tezgahı kuranlar, Başbağlar katliamından sonra yayınladıkları bildiride, eylemi, Madımak katliamına misilleme olarak yapıldığını ifade etmeyi de ihmal etmemişlerdi.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli'den Erdoğan'a istifa et çağrısı Gündem AYM logosunda önemli değişiklik Gündem Gezi Parkı sorusu görevinden etti Gündem İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Soma'da! Gündem